Fidancilik Kursiyerleri Artik Daha Bilinçli

Fidancilik Kursiyerleri Artik Daha Bilinçli

KO-MEK, Fidan Yetistiriciligi kursu açarak meyve agaçlarinda asilama ve budama konusunda kursiyerlere egitim verdi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitimi Kurslarinda, kursiyerler güvenli ve keyifli bir sekilde egitimlerine devam ediyor. Yüz yüze egitimlerin baslamasindan sonra alana çikan Fidan Yetistiriciligi kursiyerleri meyve agaçlarinda asilama ve budama alaninda günesli bir havada bol bol pratik yaparak ögrenmenin tadini çikardi.

Yüz yüze egitimlerin baslamasiyla birlikte Yuvacik Kurs Merkezi, meyve agaçlarinda budama ve asilama kursiyerleri bahçelerde pratik yapmaya basladi.

Pandemi döneminde online olarak baslayan derslerde yüz yüze egitimlerin baslamasiyla birlikte kursiyerler pratik yaparak el becerilerini gelistirme firsati buldu.

Egitimlere katilan kursiyer Birol Öztürk konusmasinda hobi bahçesinin oldugunu ifade ederek, “Agaçlarimi daha iyi yetistirmek için egitim almak istedim. KO-MEK bu konuda bize çok egitici bilgiler verdi. Bugün burada teorik egitimlerin ardindan pratik yaptik. Ben öncelikle KO-MEK’e sonra da tüm emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Bir diger kursiyer Kemal Bayramoglu ise; “KO-MEK ile birlikte budama ve asilama kursuna basladik. Pandemi dolayisiyla online basladigimiz kursta artik pratik yaparak kendimizi gelistirip yeni seyler ögrenme firsati buluyoruz. KO-MEK sayesinde artik agaç hastaliklarinin ve meyvelerin gelisimini daha iyi takip edebiliyoruz” diye ifade etti.

Egitimlere devam eden KO-MEK Usta Ögreticisi Fatma Aktürk meyve agaçlarinda budamanin ve asilamanin önemli oldugunu ifade ederek, agaçlarin daha verimli ve saglikli olmasi için öncelikle dogru zamanda budamanin yapilmasi gerektigini sözlerine ekledi. Asilama ve budama öncesinde is güvenligine dikkat edilmesi gerektigine dikkat çeken Aktürk, kursiyerlere özellikle göz asisi yaparken dikkatli olmalari uyarisinda bulundu.

Kursiyerler, online ve pratik olarak toplamda 136 saat budama ve asilama egitimi aldi. Teorik bilgilerin disinda uygulamali derslerin de verildigi kursta fidan bahçesinin seçilmesi, topragin hazirlanmasi, fidan asilamasi, fidan bahçesinin bakimi, ilaçlanmasi, gübrelenmesi ve budanmasi gibi konularda egitim verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile