Fikri Sağlar Açıklaması 'Parti Kendi Kimliğine Dönmelidir'

Fikri Sağlar Açıklaması 'Parti Kendi Kimliğine Dönmelidir'

CHP İçel Milletvekili Fikri Sağlar, “Yönetim mi, lider değişikliği mi?” şeklindeki soruya “Bu genel başkanı aşan bir konu, Genel başkanlık, kurtarıcı meselesi değil. Önemli olan yönetimdir. Parti kendi kimliğine dönmelidir” ifadeleriyle cevap verdi.

26. dönem için kaydını yaptırmak üzere eşi Serap Sağlar ve oyuncu kızı Gerçek Alnıaçık ile birlikte Meclise gelen Fikri Sağlar’ın rozetini kızı taktı. Kayıt işlemlerinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Sağlar, CHP’nin kendi içindeki bütün tartışmaları 2019 yılında gerçekleştirilecek üç seçime kilitlenmiş olarak yaptığını kaydetti.

“sözde İslam teröristleri insan canına kıymaya devam ediyor”

Paris’te yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklamada bulunan ve tüm dünya ülkelerinin teröre karşı çözüm bulmaları gerektiğini ifade eden Fikri Sağlar, “Önce Suruç, sonra Ankara, şimdi de Paris’te sözde İslam teröristleri insan canına kıymaya devam ediyor. Bombalarla insanlığı yok etmeye çalışıyorlar. Üçüncü dünya savaşında olduğumuzu söylüyordum, bu savaşın adı şimdi terör. Maalesef bu terörün içinde İslam adına insan öldüren, insana kasteden insanlar ve çeteler de var. Bunların temizlenmesi ortak sorunumuz olmalı. BM’de terörün tanımı yok. Her ülke kendine göre bir terör tanımı yapınca insanlığın ölümü ve en kalleşçe olan bombalı ölümler sürüp gidiyor. Lanetlemek yeterli değil, ‘kanı yerde kalmayacak’ demek yeterli değil. Tüm dünya ülkelerinin bir araya gelerek bu soruna çözüm bulmaları gerekiyor, başta BM. Ülkeler kendi çıkarları doğrultusunda kullandıkları teröristlerin gelecekte kendilerini de vuracağını görmeli, işte Paris. Korkarım ki, önlem alınmazsa Avrupa’nın diğer ülkelerinde de benzeri terörü göreceğiz. Yayılan bir savaş hali ve en kalleşçe savaş hali” dedi.

Gençlerin şiddet içerikli oyunlarla büyüdüklerini ve insanların boğazını kesmenin son derece kolay geldiğinin altını çizen Sağlar, “Sadece terörle mücadelenin silahlı mücadele olması doğru değil, eğitim ve kültürel anlamda da ciddi çalışmalar yapılması gerekir” diye konuştu.

“DEĞİŞİMİ MAALESEF CHP’NİN YÖNETİM KADROSU YAKALAYAMADI”

CHP’de olağanüstü kongre taleplerine ilişkin açıklamalarda bulunan ve olağanüstü kongre taleplerinin normal olduğunu belirten Sağlar, CHP’nin demokrasinin beşiği bir parti olduğunu kaydederek, “Olağanüstü ve veya olağan kongreler diye ayrım yapmak değil, önce neyi aradığımızı iyi bilmeliyiz. CHP kurtarıcı aramıyor, CHP özüne dönen, sol sınıf bir parti olma doğrultusunda çözüm önerilerini güvenilir kadrolarla getirecek bir yapıyı arıyor. 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki değişimi maalesef CHP’nin yönetim kadrosu yakalayamadı. Özellikle iktidar partisinin yaptıkları 5 ay içinde doğru anlatılsaydı, uyguladıkları politikalar doğru aktarılmış olsaydı, CHP çok az oy alan parti olmaktan çıkarak iktidar partisi olurdu. İktidar partisi 5 ay içinde her şeyi bir kenara bıraktı, bir düğmeye basarak terörü hortlattı. 400’e yakın insanımız öldü şehit oldu ve Başbakan Ankara patlaması sonrasında ‘oylarımız yüzde 43’e çıktı’ dedi.

Van’da ‘bize oy verirseniz bombalar patlamaz, vermezseniz bombalar patlamaya devam eder’ dedi.

Bu ne demek; ‘bombayı patlatanı biliyoruz’ demektir. Benim de görevim bu günden itibaren Başbakan Davutoğlu’nun bu sözlerini takip etmektir. Daha önce Susurluk’u takip ettiğim gibi şimdi Suruç’u, Ceylanpınar’da şehit edilen 2 polisi, Ankara’daki bombalamanın arkasında kimler olduğu, hangi iktidar erklerinin ne yapmak istediklerinin takipçisi olacağım, bunun için geldim Meclise. Kimlik siyaseti yaparak Türkiye’yi Ortadoğu’ya çevirmek isteyenlerin karşısında durmak için Meclise geldim” şeklinde konuştu.

İçel’de başarılı bir seçim geçirdiklerini ve bu başarılarını Türkiye genelinde devam ettirmek istediklerini kaydeden Sağlar, “Hedefimiz CHP’nin üç seçimi alacak parti olması. CHP’nin bu üç seçimi alacak potansiyeli vardır. Kendi içimizde bütün tartışmaları 2019’a kilitlenmiş olarak yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“PARTİ KENDİ KİMLİĞİNE DÖNMELİDİR”

“Yönetim mi, lider değişikliği mi?" şeklindeki soruya cevap veren Sağlar, “Bu genel başkanı aşan bir konu, Genel başkanlık, kurtarıcı meselesi değil. Önemli olan yönetimdir. Sol bir partiden genel başkanlar değil yönetimlerdir, anlayışlardır, partinin kendi kimliğidir. Parti kendi kimliğine dönmelidir, kendi kimliğine uygun politikaları güvenilir kadrolarla götürmelidir” açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile