Filipinler'de Merkezi Hava Trafik Kontrol Sisteminde Ariza

Filipinler'de Merkezi Hava Trafik Kontrol Sisteminde Ariza

Filipinler’de merkezi hava trafik kontrol sisteminin arizalanmasi nedeniyle baskent Manila’da yer alan Ninoy Aquino Uluslararasi Havalimani’nda yaklasik 56 bin yolcunun etkilendigi 280’den fazla uçus iptal edildi.

Filipinler’de merkezi hava trafik kontrol sisteminin arizalanmasi nedeniyle ülke genelinde çok sayida uçus iptal edildi. Baskent Manila’da yer alan Ninoy Aquino Uluslararasi Havalimani’nda yaklasik 56 bin yolcuyu etkileyen toplam 282 uçusun ertelendigi, iptal edildigi veya diger bölgesel havaalanlarina yönlendirildigi aktarildi. Havalimaninda uzun kuyruklar olusurken, hava yolu personeli mahsur kalan yolculara yiyecek ve içecek dagitti.

Ülke genelinde söz konusu arizadan kaç uçusun etkilendigi henüz açiklanmadi.

Ninoy Aquino Uluslararasi Havalimani tarafindan yapilan açiklamada, TSI 11.00 sularinda sistemin kismen geri geldigi ve sinirli sayida uçusa izin verildigi ifade edildi.

Filipinler Ulastirma Bakani Jaime Bautista yaptigi açiklamada, havalimanlarindaki operasyonlari etkileyen merkezi hava trafik kontrol sisteminin arizalanmasindan elektrik kesintisini sorumlu tutarak, yolculardan özür diledi. Eskiyen mevcut tesisin bir an önce yenilenmesi gerektigini ve yedek bir sisteme de ihtiyaç oldugunu vurgulayan Bautista, "Bu, hava trafik yönetim sistemi sorunudur. Bizi Singapur ile karsilastiracak olursaniz, arada büyük bir fark var, onlar bizden en az 10 yil öndeler" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile