Filipinler'deki Sel Ve Toprak Kaymasinda Can Kaybi 16'Ya Yükseldi

Filipinler’de siddetli yagislarin yol açtigi sel ve toprak kaymalarinda hayatini kaybedenlerin sayisi 16’ya yükselirken, 11 kisinin yaralandigi açiklandi. Kayip 3 kisiyi arama çalismalarinin sürdügü bildirildi.

Filipinler’in en büyük 2’nci adasi Mindanao basta olmak üzere ülkenin farkli kesimlerinde geçtigimiz haftadan bu yana etkili olan siddetli yagislarin bilançosu agirlasti. Filipinler Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Konseyi (NDRRMC) tarafindan yapilan açiklamada, yagislarin yol açtigi sel ve toprak kaymalarinda hayatini kaybedenlerin sayisinin 16’ya yükseldigi bildirildi.

Can kayiplarinin tamaminin Davao bölgesinde kayda geçtigi açiklanirken, 11 kisinin ise yaralandigi aktarildi. Kayip 3 kisiyi arama çalismalarinin sürdügünü duyuran NDRRMC, 772 bin kisinin siddetli yagislardan etkilendigini, 409 bin kisinin ise evlerinden tahliye edildigini açikladi.



Geçtigimiz yil 51 kisi hayatini kaybetmisti

Geçen hafta Filipinler’i vuran siddetli yagislar birçok bölgede sel ve toprak kaymalarina neden olmustu. Ilk belirlemelere göre 6 kisi hayatini kaybetmis, 1 kisi ise kayip olarak kayitlara geçmisti. Ülkede, geçtigimiz yil 26 Aralik itibariyle etkili olan siddetli yagislar nedeniyle de 51 kisi yasamini yitirmis, 19 kisinin ise kayboldugu açiklanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile