Filipinler'i Vuran Tropikal Firtinada Can Kaybi 42'Ye Yükseldi

Filipinler'i Vuran Tropikal Firtinada Can Kaybi 42'Ye Yükseldi

Filipinler’de tropikal firtina Megi’nin yol açtigi sel ve toprak kaymalari nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 42’ye ulasti.

Filipinler’de etkili olan tropikal firtina Megi, can kaybini arttirdi. Bu yil ülkeyi vuran en siddetli firtina, evlerin ve yollarin toprak altinda kalmasina yol açti. Filipinler makamlarindan yapilan açiklamalara göre firtinada hayatini kaybedenlerin sayisi 42’ye yükselirken, 17 binden fazla kisi de evlerini terk etmek zorunda kaldi. Megi’nin karaya çiktigi ve en çok yikim getirdigi Leyte eyaletindeki Baybay sehrinde kamu bilgilendirme görevlisi Marissa Miguel Cano, acil durum ekiplerinin karanlikta çalismalara devam etmesinin "çok tehlikeli" oldugu gerekçesiyle arama faaliyetlerini durdurdugunu aktardi. Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi (NDRRMC) Sözcüsü Mark Timbal ise Baybay sehri çevresindeki toprak kaymalarinin "tehlikeli bölgenin disindaki" yerlesimlere ulastigini belirterek, "Heyelanin hedefi olan evlerde insanlar vardi" dedi.

Megi, 400’den fazla ölüme yol açan ve yüz binlerce kisiyi evsiz birakan Rai Tayfunundan 4 ay sonra ülkeyi vurdu. Dünya genelinde etkilerine karsi en savunmasiz ülkeler arasinda yer alan Filipinler, her yil ortalama 20 firtinadan etkileniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile