Filistin Devlet Baskani Abbas'tan ABD'ye 'BMGK' Tepkisi

Filistin Devlet Baskani Abbas'tan ABD'ye 'BMGK' Tepkisi

Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas, Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Filistin’in BM’ye tam üyeligini öneren karar tasarisini ABD’nin veto etmesine yönelik yaptigi açiklamada, “ABD tüm uluslararasi yasalari ihlal etti ve iki devletli çözüm ile bölgede barisin saglanmasina iliskin tüm vaatlerini terk etti” dedi.

Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas, Filistin’in Birlesmis Milletler’e (BM) tam üyeligini öneren yasa tasarisini reddeden ABD’ye tepki gösterdi. BM Güvenlik Konseyi’ndeki oylamanin ardindan Abbas, Filistin Yönetimi’nin ABD ile ikili iliskilerini yeniden gözden geçirecegini söyledi.

Abbas, “Dünya uluslararasi hukukun uygulanmasi konusunda hemfikirken ve Filistin haklarinin yaninda dururken, ABD isgali desteklemeye devam ediyor. Israil’i soykirim savasini durdurmaya zorlamiyor. Israil’e çocuklarimizi öldüren ve evlerimizi yikan silahlar ve fonlar sagliyor. Uluslararasi forumlarda bize karsi duruyor, bölgede güvenlik ve istikrara hizmet etmeyen pozisyonlarda yer aliyor” dedi.

ABD’nin tüm uluslararasi yasalari ihlal ettigini vurgulayan Abbas, “Iki devletli çözüme ve bölgede barisin saglanmasina iliskin tüm vaatlerini terk etti” ifadelerini kullanirken, Biden yönetimini verdigi sözler ile taahhütleri yerine getirmemekle ve Israil’in Filistin fonlarini çalmasina sessiz kalmakla suçladi.

“Filistin’in BM’ye kabul edilmesi uzun süredir devam eden adaletsizligi düzeltecek bir adimdir”

Çin Disisleri Bakani Wang Yi ülkesinde düzenledigi basin toplantisinda Filistin’in BM’ye tam üyeligi konusunda yaptigi açiklamada, “Filistin’in bir an önce BM’ye kabul edilmesi, uzun süredir devam eden tarihi bir adaletsizligi düzeltecek bir adimdir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile