Filistin Devlet Baskani Abbas, TBMM Genel Kuruluna Hitap Edecek

Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas, 15 Agustos’taki Ankara ziyaretinde TBMM Genel Kuruluna hitap edecek, Israil’in Gazze basta olmak üzere Filistin topraklarinda yürüttügü insanlik disi saldirilarini dünyaya anlatacak.

1 Ekim’e kadar tatile giren TBMM Genel Kurulu, TBMM Baskani Numan Kurtulmus’un olaganüstü toplanti çagrisi üzerine 15 Agustos Persembe günü toplanacak. Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Filistin halkina ve davasina güçlü destegini göstermek ve mazlum Filistin halkinin sesinin dünyaya duyurulmasini saglamak amaciyla gerçeklesecek Genel Kurul oturumunda, Filistin Devlet Baskani Abbas bir konusma yapacak. Abbas, 15 Agustos’ta Meclis’e yapacagi ziyarette, ilk olarak TBMM Baskani Numan Kurtulmus ile ikili görüsme gerçeklestirecek. Ikili görüsmenin ardindan Abbas ve Kurtulmus, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’la Meclis’te bir araya gelecek.

Genel Kurul, 15.00’te TBMM Baskani Kurtulmus tarafindan açilacak. Kurtulmus’un açilis konusmasinin ardindan Filistin Devlet Baskani Abbas’a söz verilecek. Abbas, milletvekillerine Israil’in Gazze basta olmak üzere Filistin topraklarindaki saldirilarini anlatacak. Abbas’in konusmasi Ingilizce, Türkçe ve Fransizcaya anlik olarak tercüme edilecek. Cumhurbaskani Erdogan da Abbas’in konusmasini Genel Kurul Salonu’nda dinleyecek.

Genel Kurul özel toplantisinin ardindan Cumhurbaskani Erdogan, Filistin Devlet Baskani Abbas ve TBMM Baskani Kurtulmus, Seref Holü’ndeki Filistin temali fotograf sergisini ziyaret edecek. TBMM Baskani Kurtulmus, daha sonra Filistin Devlet Baskani Abbas ve heyetiyle Meclis’teki Mermerli Salon’da bir araya gelecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile