Filistinli 5 Bin Ailenin 'Aile Birlesiminden' Faydalanmasi Konusunda Israil'le Anlasma Saglandi

Filistin Sivil Isler Idaresi Baskani Hüseyin es-Seyh, Filistinli 5 bin ailenin "aile birlesiminden" faydalanmasi konusunda Israil'le anlasma saglandigini duyurdu.

Israil ile Filistin arasindaki iliskilerden sorumlu Filistin Sivil Isler Idaresi Baskani Seyh, sosyal medya hesabi Twitter üzerinden aile birlesimi konusuyla alakali bir açiklamada bulundu.

Üzerinde ittifak edilen bir zaman çizelgesi çerçevesinde aile birlesimi dosyasinin kapatilmasinin hedeflendigini aktaran Seyh, ilk etapta Filistinli 5 bin ailenin "aile birlesiminden" faydalanmasi konusunda Israil'le anlasma saglandigini belirtti.

Filistin Devlet Baskani Abbas bugün, Ramallah'ta Israil Savunma Bakani Benny Gantz'i kabul etmis, ikili Israil-Filistin iliskilerini görüsmüstü.

Hüseyin es-Seyh'in aile birlesimi konusundaki açiklamasi da söz konusu görüsme sonrasinda yapildi.

Aile birlesimi konusu, isgal altindaki Bati Seria ve Gazze Seridi'ndeki binlerce Filistinli aile için endise kaynagi olusturuyor.

Bati Seria'daki Filistin yönetimi ve Gazze'deki Hamas'in, dogum ve ölüm kayitlari ile kisisel kimlik kartlarinin degistirilmesi disinda nüfus kayitlarinda herhangi bir degisiklik yapma yetkisi bulunmuyor.

Bati Seria ve Gazze'ye "geçici" veya "turist" izinleriyle giren bazi aile fertleri ile yabanci uyruklu biriyle evlenen ve "aile birlesimi" hakki alamayan Filistinliler bu konuda ciddi sikinti yasiyor.

Israil bu kisileri "yasadisi sakinler" olarak kabul ediyor. Bunlardan seyahat etmek zorunda kalanlar, aileleriyle birlikte yasamak için geri dönemiyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile