Filistinli Gazeteci Açlık Grevine Başladı

Filistin Gazeteciler Sendikası Başkanı Ebubekir: 'Bizimle birlikte, uluslararası 185 sendikadan 650 binden fazla gazeteci düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda meslektaşımız Nazal ve bütün tutuklu gazetecilerin yanında olduğunu duyuruyor'.

Filistinli gazeteci Ömer Nazal'ın 'idari tutukluluk' halini protesto etmek için açlık grevine başladığı bildirildi.

Filistin Gazeteciler Sendikası Başkanı Nasır Ebubekir, tutuklu gazeteci Nazal'ın eşiyle Batı Şeria'da yer alan Bire kentinde düzenlediği basın toplantısında, Nazal'ın idari tutukluluk halini reddederek açlık grevine başladığını duyurdu.

Ebubekir, Filistinli gazeteciye destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, 'Bizimle birlikte, uluslararası 185 sendikadan 650 binden fazla gazeteci düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda meslektaşımız Nazal ve bütün tutuklu gazetecilerin yanında olduğunu duyuruyor.' diye konuştu.

- 'Eşimin sağlığından endişe duyuyorum'

Açlık grevine başlayan Filistinli gazeteci Nazal'ın eşi Marlene Rabadi, eşinin sağlık durumundan endişe ettiğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

'Ömer'in kansızlık, demir eksikliği gibi bazı sağlık problemleri var. İdrar yolları ve böbrek ameliyatı geçirdi. Su içmemesi ve yemek yememesi sağlık sorunlarını daha da artıracak. Eşimin, sağlık durumundan endişe duyuyorum.'

Rabadi, açlık grevine girme niyetini açıklamasının ardından eşinin, Ofer hapishanesindeki tek kişilik hücreye alındığını belirterek, uluslararası toplumdan ve insan hakları kurumlarından İsrail'in tutukluları serbest bırakması ve idari tutukluluk politikasını durdurması için harekete geçmelerini istedi.

İsrail askerleri, Nazal'ı 23 Nisan'da Filistin-Ürdün arasındaki El-Kerame Sınır Kapısı'ndan geçişi sırasında gözaltına almıştı. Kudüs yakınlarındaki bir hapishaneye nakledilen Nazal hakkında 4 ay idari tutukluluk kararı verilmişti.

Gazeteciler Sendikası Genel Sekreterlik üyesi Ömer Nazal aynı zamanda Filistin Ulusal Araştırma, Yayın ve Medya Kurumunun başkanlığını yapıyor.

İsrail'in 'idari tutukluluk' adını verdiği uygulamaya göre istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, 'İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine' karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında dahi bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile