Filistinli Kadınlar Suriye İle Dayanışma Mesajı Verdi

Gazze'de Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Meçhul Asker Anıtı önünde toplanan Filistinli kadınlar, Suriyeli kadınların ve kendilerinin yaşadığı acılara dikkat çektiler.

Aralarında İsrail hapishanelerinde tutulan mahkumların yakınlarının da bulunduğu Filistinli kadınlar, Kızılhaç binasına doğru yürüyerek ülkelerinin bütünlüğünün ve Filistinli kadın tutuklu Hana Şelabi ile dayanışmanın önemini vurguladılar. Hamas ve İsrail arasında yapılan tutuklu takasında serbest bırakılan Hana Şelabi, 16 Şubat'ta İsrail tarafından suçlama yöneltilmeksizin tekrar tutuklanması üzerine açlık grevine gitmişti. Şelabi'nin tutukluluk süresi, açlık grevi sayesinde 6 aydan 4 aya indirilmişti.

Göstericilerden Um Talal Ebu Şalluf, Arap ülkelerindeki kadınlara destek amaçlı toplandıklarını belirterek, 'Suriye'de baskı altında bulunan kadınlara desteğimizi sunuyoruz. Bütün Arap ülkelerine bizimle birlikte olmaları ve yardım etmeleri için sesleniyoruz. Bütün Suriyeli kadınlara şiddete karşı zafer diliyoruz ' dedi.

Dünya Kadınlar Günü'nün Filistinli kadınlar ve dünya kadınları için tarihi bir gün olduğunu kaydeden ve gösterinin düzenleyicilerinden olan Amal Hamad ise, tutuklu Hana Şelabi'nin serbest bırakılmasını istediklerini ve kadınların taleplerini dile getirmek için toplandıklarını belirtti.

Göstericilerden Thuriya Guga da, Suriyeli kadınlara özgürlük isteyerek, 'Kendilerine karşı yapılan saldırılara karşı cesur olmalılar ' diye konuştu

Her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal kazanımlarının önemi vurgulanıyor

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile