Filistinliler İngiliz Başkonsolosluğunda eylem yaptılar

Filistin İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah'ın konferans vermek üzere gittiği İngiltere'de tutuklanmasına Mazlumder üyeleri eylem yaptı

Grup eylemin sonunda, kraliyet ailesine tepkilerini içeren mektuplar gönderdi.

Mazlumder üyelerinden yaklaşık 50 kişilik gruba, gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak da destek verdi. Konsolosluk önünde açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla İngiltere hükümetini protesto eden grup, Raid Salah'a da destek verdi.


İngiltere hükümetinin Raid Salah'ı haksız yere tutukladığını belirten Dilipak, "Raid Salah'ın tutuklanması aslında bir mesaj anlamı taşıyor. İngiltere safını tutmuş görünüyor. Aslında Siyonist belayı dünyanın başına bela eden İngiltere'dir. Aynı şekilde bugün Mekke ve Medine'de devam eden statünün arkasında da İngiltere var. İngiltere eğer İslam dünyasıyla ilişkilerini bozmak istiyorsa bu yola devam edebilir.


Dünya af örgütünün de merkezi İngiltere'dir. Biz Raid Salah'ın affedilmesini değil özür dilenmesini bekliyoruz. Affedilmesi gereken biri varsa oda İngiltere hükümetidir. Raid Salah'a yapılan haksızlığı hiçbir Müslüman kabul etmeyecektir.



İslami ülkelerinde de bu konu not edilmiştir. İngiltere kendi geleceğini eğer İslam dünyasıyla inatlaşmak üzere kuruyorsa bu onun tercihidir. Ama burada kaybedecek taraf şimdiden çok açık bellidir İngiltere" dedi.




Konuşmanın ardından eylemciler, İngiltere tarafından tutuklanan Raid Salah'ın serbest bırakılması için İngiliz makamlarına ve birleşik krallık başkonsolosluğuna da tepki mektupları yazdı. Tepki mektupları İngiltere Başbakanı, İngiltere kraliçesi ve prens Charles'a Galatasaray Postanesi'nden gönderildi. Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylem, olaysız sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile