Filistinlilerden Filistinli Esirler Günü'nde 'Serbest Birakin' Çagrisi

Israil isgali altinda Bati Seria’nin El Halil ve Beytüllahim kentinde Filistinli Esirler Günü vesilesi ile bir araya gelen Filistinliler, Israil hapishanelerinde tutulan esirlerin serbest birakilmasini istedi.

Her yil 17 Nisan’da, Israil hapishanelerinde ugradiklari iskence sonucu hayatini kaybeden Filistinli esirlerin anildigi Filistinli Esirler Günü vesilesiyle Filistin’de anma törenleri ve gösteriler düzenlendi.

Israil isgali altindaki Bati Seria’nin El Halil kentinde yüzlerce Filistinli oturma eyleminde bir araya geldi. Israil hapishanelerinde tutulan Filistinli esirlerin serbest birakilmasini isteyen göstericiler, uluslararasi topluma seslenerek Filistinlilerin yaninda olmalarini istedi. Filistinli esirlerin fotograflarini tasiyan Filistinli göstericiler Israil karsiti slogan atti.

Filistin Esirleri Dernegi Sözcüsü Amjad Al-Najjar, Filistin’in özgürlügü için tutulduklari Israil hapishanelerinde hayatlarini kaybeden ve özgürlük mücadelesini sürdüren Filistinli esirler için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Isgal hapishanelerindeki Filistinli esirlere karsi suç devam ediyor. Israil hapishanelerinde bu yil 16 Filistinli esir öldü. Eger Filistinli esirlere yönelik bu siddet devam ederse daha fazla kayip olacak. Filistinli esirler; açliga, susuzluga ve siddete maruz kaliyor. Bu bir felaket ve görmezden gelinemez” ifadelerini kullandi.

Beytüllahim’de ise onlarca kisi Filistinli esirler için bir araya geldi. Israil hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin fotograflarini tasiyan göstericiler, Filistin bayraklari ile esirlerin serbest birakilmasini talep etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile