binden fazla insan komşu ülke Namibya'ya kaçmak zorunda kaldı. Dev hayvanlar önlerine çıkan her şeyi ezdi, ekili arazilere zarar verdi.
Afrika'da adını son zamanlarda Nijerya'dan sonra sahip olduğu zengin petrol rezervleri ile duyuran Angola'da hükümet tarafından yapılan açıklamada, fil saldırıları sonucu şu ana kadar ölen yada yaralananın olmadığı, ama binlerce insanın komşu ülke Namibya'ya sığındığı bildirildi.
Fillerin saldırdığı köylerden Mucusso'nun muhtarı, "30 yıl iç savaş yaşadık. Son sekiz yıldır sadece fakirlik sorunumuz kalmıştı. Savaşta doğal yaşamda büyük zarar gördü. Bu filler nereden çıktı anlayamadık." dedi.
Angola Radyosu'ndan Manuel Jamba'da örneğine pek rastlanmayan ilginç savaşı, "Mucusso'da durum gittikçe kötüye gidiyor. Şu anda hayvanlarla insanların büyük kavgasına şahit oluyoruz. İki tarafın da mücadelesinin tek amacı sadece hayatta kalmak." şeklinde yorumladı.
Yetkililer, fillerin komşu ülke Bostvana'dan geldiğini söyledi.
Angola'da hükümet ile anamuhalefet partisi taraftarları arasında 30 yıl süren iç savaş, doğal yaşama da büyük zarar verdi. 2002'de sona eren çatışmalarda milyonlarca sivilin yanında yüzbinlerce hayvan da katledildi.
Uzmanlar, son sekiz yılda sayıları önemli miktarda artan dev hayvanların tahrip olmuş doğada aradıklarını bulamayınca açlık yüzünden köylere saldırdıklarını ifade ediyorlar.
Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da da köylülerin tarım arazisi açmak için yabani fillerin yaşadığı ormanları işgal etmesi sonucu filler ile köylüler arasında benzer çatışmalar uzun zamandır yaşanıyor.
Filler köyleri istila etti
Angola'nın güneyindeki köyler yabani fil sürülerinin, istilasına uğradı.