Film Gibi Olayin Yasandigi Mahallede Seçimler Yenileniyor

Film Gibi Olayin Yasandigi Mahallede Seçimler Yenileniyor

Edirne’de seçim günü temizlik görevlisinin sayilmayan muhtarlik oy pusulalarini çöpe atmasi, seçimin yenilenmesine neden oldu.

31 Mart 2024 Pazar günü gerçeklesen yerel seçimlerde Edirne’de akillara durgunluk veren olay yasandi. Edirne’nin Umurbey Mahallesi’nde oy kullanacak vatandaslar için Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 6 sandik kuruldu. Saat 17.00 itibariyla oy kullanmanin sona ermesiyle birlikte sandiklar açilarak oy sayimina baslandi.

5 sandikta oy sayimi tamamlanirken son sandikta ise kriz yasandi. 3153 numarali sandiktan çikarilan belediye baskanligi ve meclis üyelerinin oy pusulalari sayilirken, sayilmak için masanin kenarina birakilan muhtarlik oy pusulalari temizlik görevlisi tarafindan çöpe atildi.

Sandik görevlileri tarafindan tutanak tutulmasi üzerine sorusturma baslatan Ilçe Seçim Kurulu, Umurbey Mahallesi için muhtarlik seçimlerinin 2 Haziran tarihinde yinelenmesi karari aldi.

Oylarin çöpe atilmasi nedeniyle mahalle muhtarinin belirlenemedigini ve seçim gününe kadar görevine devam edecegini belirten Umurbey Mahalle Muhtari ve Muhtar Adayi Turhan Özgünden o gün yasananlari anlatarak, 2 Haziran 2024 tarihinde mahalle halkinin tekrar sandiga gidecegini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile