Filosundaki 5 Uçakla Geleceğin Teknisyenlerini Yetiştiriyor

Filosunda 5 uçak bulunan Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde, havacılık sektörü için geleceğin uçak bakım teknisyenleri yetişiyor.

Okul Müdürü Sırrı Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilişim teknolojilerinde de eğitim veren lisedeki 550 öğrenciden 18'si kız, 285'inin uçak bakım alanında öğrenim gördüğünü bildirdi.
Öğrencileri, sektörün istek ve beklentilerine uygun bilgi, beceriye sahip teknik elemanlar olarak yetiştirip, iş hayatına ve yükseköğretime hazırlamayı amaçladıklarını belirten Kabadayı, "1991 yılında uçak bakım alanında öğretim vermeye başlayan Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Türkiye'de uçak bakım alanında kurulmuş olan ilk mesleki ve teknik lisedir" dedi.

Kabadayı, öğrencilerinin, yaptıkları iş birliğiyle Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığında uygulamalı mesleki eğitim gördüğünü ve mezun olduklarında sektörde iş kaygısı taşımadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"En yüksek SBS puanıyla okulumuza giren öğrencilerimiz, atölye ve laboratuvarlarımızdaki araç gereçlerle en iyi şekilde mesleki eğitim alarak sektöre hazırlanıyor. Öğrencilerimiz, Türkiye'deki en başarılı Anadolu Teknik Lisesi öğrencileridir. Mezunlarımız, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl çok daha başarılı ve Anadolu teknik liseleri arasında üniversitelere ilk 100'de yerleşen en fazla sayıya sahip durumdadır. Havacılık sektörümüzün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmenin onurunu ve gururu yaşıyoruz. Bize bu fırsatları sağlayan Milli Eğitim Bakanlığımıza, Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ve Türk Hava Yolları başta olmak üzere sektördeki sivil havacılık kuruluşlarına teşekkür ediyoruz."

- TSK'nın emektar uçakları, şimdi öğrencilerin hizmetinde

Okuldaki uçak sayısının 5'e ulaştığını aktaran Kabadayı, şöyle devam etti:
"Daha önce Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından okulumuza hibe edilen 'F-104' ve 'T-33' tipi uçaklardan sonra 'T-41' ve iki 'U-17' tipi uçak da filomuza katıldı.

Bu uçaklar faal olup, üzerinde öğrencilerimiz uygulama yapabilmektedir. Uçakların okulumuza kazandırılmasında emeği geçen Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Böylece öğrencilerimiz, uygulamalı mesleki eğitimlerini daha fazla yapabilmekte ve sektöre daha nitelikli eleman olarak yetişebilmektedir."
Öğrencilerden Berfin Gönüllü ise havacılık tutkusu ve tekniğe merakından dolayı ülke çapında başarısından söz edilen Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini tercih ettiğini anlattı.
Rehber öğretmenleri sayesinde Malatya'dan Eskişehir'e gelip, uçak bakım alanında eğitim aldığını dile getiren Enes Boyraz da Askeri Lise'yi kazanıp pilotluk hayalini gerçekleştiremeyince, uçak bakım bölümünü iş fırsatları nedeniyle seçtiğini vurguladı.
Beste Mercan da havacılığın sürekli gelişen bir sektör olduğunu, uçak bakım alanında kız öğrencilerin sayısının her geçen dönem arttığını belirterek, "Bu okula geldim çünkü geleceği parlak bir bölümde okuyorum. Mezun olduğumuz zaman iş imkanı ve yükseköğretimde de kendimizi geliştirip, daha iyi yerlere gelebiliriz" diye konuştu.

"Etrafımda üniversite kazanan insanları görüyordum, hepsinin iş bulduğu söylenemez" diyen Kerem Metin de şöyle konuştu:
"Kendi mesleklerini yapan çok az insan tanıyorum. En azından elimde bir iş olsun istedim. O amaçla Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine girdim. Hem bizim girdiğimiz sene katsayı engeli de kalktı. Öğrenimime üniversitede devam etmek istiyorum. Üniversiteden sonra elimde bir meslek olmasının benim için artı değer taşıdığını düşünüyorum."
Ahmet Talha Yılmaz ile Oğuzhan Kırkaya ise uçak bakım alanında eğitim almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile