Findikta 300 Bin Tonluk Ihracat Hedefi

Karadeniz Findik ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Edip Sevinç: 'Ihracatçilar olarak gelecege umutla bakiyoruz. Findik, ülkemizin çok önemli bir ihracat ürünü, her seyden önce net ihraç kalemidir' 'Findik, devletimizin hedefledigi ve ihracata dayali kalkinma modeli için son derece ciddi bir üründür'

HAYATI AKÇAY - Karadeniz Findik ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi (KFMIB) Yönetim Kurulu Baskani Edip Sevinç, hedeflerinin bu sezon 300 bin ton findik ihraç etmek oldugunu söyledi.

Sevinç, AA muhabirine, 1 Eylül 2021'de baslayan findik ihracat sezonunun ilk 3 ayinda 114 bin 778 tonluk dis satim gerçeklestirildigini, karsiliginda 733 milyon 534 bin 630 dolarlik döviz girdisi saglandigini belirtti.

Findik ihracatinin bekledikleri gibi ilerledigini ifade eden Sevinç, sezon basinda tahmin ettikleri rakamlarin 3 aylik süreçte tuttugunu aktardi.

Sevinç, sezon sonu itibariyle 300 bin tonun üzerinde ihracat gerçeklestirilecegini kaydetti.

Sezon sonu ellerinde findik kalmayacagini tahmin ettiklerini anlatan Sevinç, "Ihracatçilar olarak gelecege umutla bakiyoruz. Findik, ülkemizin çok önemli bir ihracat ürünü, her seyden önce net ihraç kalemidir. Findik, devletimizin hedefledigi ve ihracata dayali kalkinma modeli için son derece ciddi bir üründür. Bizim kendi kaynaklarimiz döviz olarak ülkemize geliyor. Findikta gelecegi çok iyi görüyoruz." ifadelerini kullandi.

- Ihracatta Avrupa ülkeleri basi çekiyor

Sevinç, ihracatta Italya, Almanya ve diger Avrupa ülkelerinin basi çektigini dile getirdi.

KFMIB Baskan Yardimci Dursun Oguz Gürsoy da findik ihracatindan bu sezon 2 milyar dolarin üzerinde döviz beklentileri oldugunu söyledi.

Gürsoy, rakip ülkelerde bu sezon findigin az olduguna da dikkati çekerek, ülkelerin bu nedenle tercihlerini Türk findigindan yana kullandigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile