Findikta Verimi 5 Kata Kadar Arttiracak Proje Meyvesini Veriyor

Findikta Verimi 5 Kata Kadar Arttiracak Proje Meyvesini Veriyor

Samsun’un Bafra ilçesinde 300 dönümlük bir alanda uygulanan proje ile findikta verimin 5 kata kadar artirilmasi hedefleniyor.

Ilçenin Köseli Mahallesi’ne yaklasik 300 dönümlük alana 2015 yilinda tek gövde sistemi ile dikilen fidanlar, findikla dolmaya basladi.

Bafra Kaymakami Cevdet Ertürkmen, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kircali, Samsun Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, Bafra Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Güres ve Bafra Ziraat Odasi Baskani Osman Tosuner, 300 dönüm alana kurulan çiftligi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çiftlik hakkinda açiklama yapan proje koordinatörü Oltan Köleoglu, bu sistem ile verimin Türkiye ortalamasinin 5 katina kadar artabilecegini belirterek, "Findik çiftligi haline getirilen alanda modern tarim uygulamalarinin çevreci bir anlayisla gerçeklestirilmesi hedefleniyor. Çiftlik, Türkiye’nin en önemli tarimsal ihraç ürünü olan findikta üretim ve kalitenin artmasina öncülük yapacaktir. Halen dekar basina 100 kilogram olan Türkiye üretimini 400-500 kilograma çikarilmasini hedefliyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile