Finike'de Ramazan Ayı Boyunda 20 Bin Kişiye İftar Verilecek

ANTALYA - Finike fuar alanında kurulan iftar çadırında ramazan ayı boyunca 20 bin kişiye iftar yemeği verileceği bildirildi.

Finike Belediyesi tarafından her yıl yapılan ramazan ayı etkinlikleri bu yıl da devam ediyor. Etkinlikler kapsamında belediye iftar çadırında cumartesi günleri 700, diğer günlerde ise 500 kişiye iftar yemeği veriliyor. Giderleri hayırseverler tarafından karşılanan iftar yemeklerinin hazırlanması ve dağıtımı ise Finike Belediyesi görevlileri tarafından gerçekleştiriliyor.

Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, yaptığı açıklamada, her yıl iftar çadırı kurulduğunu, hep beraber oruç açmanın manevi huzurunu halkla birlikte yaşadıklarını söyledi.

Ramazan ayı boyunca belediye olarak tespit edilen yaklaşık bin kişiye de gıda yardımı yaptıklarını anlatan Dülgeroğlu, ayrıca Kadir Gecesi'nde de 5 bin kişiye iftar yemeği verileceğini belirtti.

Dülgeroğlu, ramazan ayı boyunda farklı kültürel etkinliklerde gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Ay sonunda 20 bin kişiye iftar vermiş olacağız. Belediye olarak bu yıl 'Peygamberimizi tanıyalım' kitabı dağıtıyoruz. Günümüzde birçok gencimiz Peygamberimizi, yaşamını tam olarak bilemiyor. Dinimizi, Peygamberimizi çocuklarımıza öğretmek her anne babanın görevidir. Bu kitap çocuklarımızın Peygamberimizin nasıl bir insan olduğunu öğrenmesinde yardımcı olacaktır" dedi.

Finike Belediyesi tarafından fuar alanında kurulan iftar çadırını Tayvanlı turistler de ziyaret etti. İftar çadırında Finikelilerle iftar yemeği yiyen Tayvanlı Sue, Lıao ve Yu-Chen, Belediye Başkanı Dülgeroğlu ile bir süre sohbet etti.

Dülgeroğlu, Tayvanlı turistlere Finike'yi simgeleyen porselen bardak, Finike'nin İngilizce tanıtım kitapçığı ve tanıtım broşürleri verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile