Firari Hükümlü Önce Drona, Ardindan Polislere Yakalandi

Firari Hükümlü Önce Drona, Ardindan Polislere Yakalandi

Izmir’de gerçeklestirilen ‘Huzurlu Sokaklar’ uygulamasinda dron ile trafik kurallarini ihlal ettigi belirlenen sürücü, polis ekiplerince yakalandi. Hakkinda 4 yil 2 ay kesinlesmis hapis cezasi bulundugu sahis cezaevine gönderilirken, denetimlerde toplamda 35 sürücüye 15 bin 200 TL para cezasi kesildi.

Izmir Il Emniyet Müdürlügü Insansiz Hava Araçlari Büro Amirligi ekiplerinin yani sira Karsiyaka Devriye Ekipler Amirligi ve trafik polislerinin katilimiyla Yeni Girne Caddesi’nde ‘Huzurlu Sokaklar’ uygulamasi gerçeklestirildi.

Yapilan yol uygulamasinda trafik kurallarini ihlal eden bir sürücü dron ile tespit edildi. Araç plakasinin yer ekibine bildirilmesinin ardindan durdurulan A.E.Ç.’nin (48) yapilan GBT-UYAP sorgusunda ‘ruhsatsiz silah bulundurmak’, ‘hakaret’, ‘yaralama’ ve ‘alkollü araç kullanmak’ suçlarindan hakkinda 4 yil 2 ay kesinlesmis hapis cezasi bulundugu ve arandigi belirlendi. Ekipler tarafindan gözaltina A.E.Ç., islemlerinin ardindan cezaevine gönderildi.

Öte yandan, denetimlerde toplamda 35 sürücüye 15 bin 200 TL para cezasi kesilirken, bir araç ise trafikten men edildi. Kent genelinde dron destekli denetimlerin araliksiz sürecegi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile