Firari Sürücüyü Kameralar Tespit Etti

Torbalı‘ya bağlı Yazıbaşı Mahallesindeki evlerine giderken babasının elini bırakarak yola fırlayan 6 yaşındaki Ahmet Türbün‘e çarparak ölümüne sebep olan firari motosiklet sürücüsü, iki günde bulundu. Ayrancılar Kapıkaya Jandarma Karakolu tarafından yakalanan 26 yaşındaki Osman Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Osman Ö.‘nün, komşusu Ş.K. (15) ile birlikte evlerinde yavrulayan kedi yavrularını sokağa atmak için yola çıktıkları sırada bu olayın yaşandığı ortaya çıktı. Osman Ö.‘nün verdiği ifadesinde pişman olduğunu söylediği öğrenilirken, korktuğu için olay yerinden kaçtığını itiraf ettiği belirtildi.

JANDARMANIN ISRARLI TAKİBİ SONUÇ VERDİ

Babasıyla birlikte evlerine giden altı yaşındaki Ahmet Türbün, aniden yola fırlayınca seyir halindeki bir motosiklet kendisine çarpmıştı. Kazada ağır yaralanan çocuk, Ege Üniversitesi Hastanesi‘ne sevk edilmek için çağırılan ambulans helikoptere binemeden yaşamını yitirmişti. Kazaya karışan motosiklet sürücüsünün olay sonrası bölgeden kaçması üzerine jandarma 3 ayrı özel ekip oluşturdu. Olay günü Ahmet Türbün‘e çarparak kaçan motosikletin kırmızı renkli olduğu ve üzerinde 2 kişinin olduğu belirlendi.

Kazanın meydana geldiği Atatürk Caddesi üzerindeki 35 fabrika ve işyerlerine ait güvenlik kameraları inceleme altına alınırken jandarma ekibi, Yazıbaşı‘da motosikleti bulunan tüm sürücülerin listesini çıkardı. Yapılan inceleme neticesinde bir işyerine ait güvenlik kamerasında kırmızı renkli ve üzerinde 2 kişinin bulunduğu bir motosikletin olay yerinin aksi istikametine doğru kaçtığı görüldü.

KEDİ YAVRULARINI ATMAK İÇİN YOLA ÇIKMIŞLAR

Güvenlik kameralarında görülen 35 THK 23 plakalı motosiklet sahibinin Yazıbaşı‘da ikamet eden Osman Ö. olduğu tespit edildi. Dün sabah saat 08.30 sıralarında İstiklal Mahallesi Bozköy Caddesi üzerinde bulunan adrese jandarma ekibi baskın düzenledi. Evde bulunan Osman O. gözaltına alındı. Yapılan sorgusunda olay günü evlerinin bahçesinde doğum yapan bir kedinin yavrularını atmak üzere yanına komşusu Ş.K.‘yı da alarak yola çıktıklarını söyleyen Osman Ö., seyir halinde ilerlerken Ahmet Türbün‘ün aniden

motosikletin önüne doğru koşmaya başladığını ve kaçmak için manevra yapmasına rağmen çocuğa çarptığını söylediği öğrenildi.

Motosiklet sürücüsü Osman Ö.‘nün alınan sorgusunda, "Yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Çarpmamak için direksiyonu çevirdim, ancak yolda gidebileceğim başka bir yer kalmamıştı. Motosikletimin direksiyonuna çarptıktan sonra durdum. Ancak, babası bağırıp tehdit edince korktum ve ehliyetim olmadığı için olay yerinden kaçtım. Çocuğun öldüğünü de önceki gün öğrendim. Teslim olacaktım. Pişmanım" dediği öğrenildi. Osman Ö. alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Torbalı Cezaevi‘ne gönderildi.

Motosikletteki komşusu Ş.K. serbest bırakıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile