Hzibullahçılar Bingöl'de buluştu

Tutukluluk süresini düzenleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 102. maddesindeki değişikliğin yürürlüğe girmesiyle 4 Ocak'ta tahliye edilen üst düzey yöneticiler Edip Gümüş, Cemal Tutar, Abdulkerim Kaya ve Fuat Balca'nın da aralarında bulunduğu Hizbullahçıların izlerine en son Bingöl'de rastlandığı ileri sürüldü.

Askeri kaynaklar, Hizbullahçıların tahliye olduktan sonra ikişerli gruplar halinde farklı bölgelere gittiklerini, ardında da Bingöl’de buluştuklarını ifade etti. Polis ve jandarma arasındaki iletişim eksikliği nedeniyle, Hizbullahçıların gizlenmek için yeteri kadar vakit kazandıkları ileri sürüldü. Askeri kaynaklar, Hizbullahçıların hala Bingöl sınırları içinde olduklarına dair ellerinde bazı bilgiler olduğunu kaydetti.

Oğlu yakalandı

Tahliye olduktan sonra kayıplara karışan Hizbullah üyelerinden Şeyhmus Kınay’ın aranan oğlu B. Kınay Diyarbakır’da yakalandı. Jandarma ekipleri yaptıkları istihbarat çalışması sonucu B. Kınay’ı Diyarbakır kent merkezinde yakalandı. B. Kınay’ın Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 24 Kasım 2009’da, ‘devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak’ suçundan arandığı ve 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve cezasının kesinleştiği öğrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile