Fırat Havzasında Balıkçılık Gelişiyor

Fırat Havzasında Balıkçılık Gelişiyor

Fırat nehri havzasında geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan çok sayıda vatandaş, Atatürk Barajında su tutulması ve Nisibbi köprüsünün tamamlanmasıyla bir yandan ilkel sallarla balıkçılık yaparken, diğer yandan alabalık çiftliği kurdu.

Nisibbi köprüsünün tamamlanmasının ardından Fırat nehri kıyısındaki kırsal mahallelerde yaşayan birçok vatandaş, asıl işlerinin yanında geçimine katkı sağlamak amacıyla balıkçılık yapmaya başladı.

Nisibbi köprüsünün bölgeye canlılık getirdiğini belirten Kayalı kırsal mahallesi sakini Mehmet Akçicek, “Köprünün tamamlanması bölgeyi canlandırdı. Eskiden feribot iskelesi olarak kullanılan alanda balıkçılık yapılmaya başlandı. Avladığımız balıkları bazen toptancılar gelip köyden alıyor bazen de biz şehir merkezine götürüp toptancılarda satıyoruz. Bölgede sazan balıklığının bol olması nedeniyle onları satıyoruz. Fiyatları da çok uygun, kilosunu 3- 4 TL arasında satarak aile bütçesine katkı sunuyoruz” dedi

Su ürünü mühendisi balık çiftliği kurdu

Havzada ilkel yöntemlerle alabalık çiftliği kurduğunu belirten Su Ürünleri Mühendisi Mahmut Durak, 2010 yılında yapılan KPSS mağduru olduğunu söyledi.

Durak yaptığı açıklamada, “2003 yılında mezun olduktan sonra farklı bölgelerde serbest mühendis olarak çalıştım. 2010 yılında yapılan KPSS sınavında haksızlığa uğradım. Son bir yıldır Atatürk baraj göletinde balık üretim çiftliği kurdum işi geliştirmeye başladım. Yılda 50 ton balık üretme kapasiteli bir tesis kurdum. Kredi imkanı sağlanırsa daha büyük ve modern balık üretim çiftliği kurmayı düşünüyorum” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile