Fırat Kalkanı Ertelenen Hayallerinin Umudu Oldu

Çocukluk hayali öğretmenliğe başladığı yıllarda ülkesinde iç savaş başlaması üzerine hayalleri yarım kalan Arapça öğretmeni Abdüsselam, Fırat Kalkanı sayesinde terör örgütlerinden temizlenilen Cerablus'ta öğrencileriyle buluşmayı arzuluyor Abdüsselam: 'Küçüklüğümden beri hep öğretmen olmayı istemiştim, Rabbim de nasip etti ama tam mesleğe başlamıştım ki savaş çıktı ve hayallerimin mesleğini yapamamanın burukluğunu yaşadım. Şimdi Cerablus'ta okullar açılmaya başladı, inşallah yarım kalan hayallerim burada sürer'

HALİL FİDAN - Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde terörden arındırılan Cerablus'a ailesiyle sığınan Suriyeli Arapça öğretmeni İbrahim Abdüsselam, iç savaş nedeniyle yarım kalan öğretmenlik hayalini 'özgür kent'te sürdürmek istiyor.

Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında terör örgütlerinin bertaraf edildiği Halep kentine bağlı Cerablus ilçesi, ülkenin çeşitli yerlerinde zor koşullar altında yaşayan halkın sığındığı liman haline geldi.

Halkın Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde özgürce yaşadığı Cerablus'a eşi ve 5 çocuğuyla sığınan 35 yaşındaki İbrahim Abdüsselam da teröristlerden arındırılan ilçede çocukluk hayali öğretmenliği sürdürmek istiyor.

Savaş nedeniyle her biri farklı yerlere dağılan yakınlarına da Cerablus'ta kavuşmayı arzulayan Abdüsselam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine yeniden umut olan Türkiye Cumhuriyeti ve Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) teşekkür etti.

Abdüsselam, savaştan önce Halep'te mutlu bir hayatlarının olduğunu söyledi.

Çatışmaların bölgede şiddetlenmesinin ardından yakınlarının farklı mekanlara göç etmek zorunda kaldığını anlatan Abdüsselam, kendilerinin ise daha güvenli olduğu gerekçesiyle İdlib'e yerleştiklerini aktardı.

Savaş nedeniyle büyük sıkıntılar çektiklerini, birçok kez yer değiştirmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Abdüsselam, 'Yaklaşık bir buçuk aydır buradayız. Savaştan önce hayatımız gerçekten güzeldi. Benim işim vardı, ailece mutluyduk. Sonra rejim güçleri Halep'i bombalamaya başladı, evlerimiz yerle bir oldu. Bu nedenle kaçtık. Çok yer değiştirdik.' dedi.

Bombalar ve çatışmaların şiddeti nedeniyle ailelerinin de dağıldığına değinen Abdüsselam, 'Kız kardeşlerim DAEŞ'in kontrolündeki Rakka'da, annem ve babam Münbiç'te, erkek kardeşlerim ve eşimin ailesi Türkiye'de, biz ise buradayız. Ama biz şu an çok mutluyuz. Burası artık güvenli bir şehir. Allah Türkiye'den razı olsun, inşallah ailemle burada yeniden bir araya geliriz. Uzun süredir kopuk yaşıyoruz. Artık hasret bitsin diye sürekli dua ediyoruz.' ifadesini kullandı.

- 'Mesleğimi yapamamanın burukluğunu yaşadım'

Cerablus'ta yarım kalan, dağılan hayatlarını düzene sokmayı arzuladıklarını ifade eden Abdüsselam, çocukluk hayali öğretmenliği de sürdürmeyi planladığını belirtti. Abdüsselam, 'Küçüklüğümden beri hep öğretmen olmayı istemiştim. Rabbim de nasip etti ama tam mesleğe başlamıştım ki savaş çıktı ve hayallerimin mesleğini yapamamanın burukluğunu yaşadım. Şimdi Cerablus'ta okullar açılmaya başladı. İnşallah yarım kalan hayallerim burada sürer.' diye konuştu.

Eşi Hatice de Cerablus'a geldikten sonra rahat bir nefes aldıklarını ve huzurun devam etmesini istedi.

Anne, baba ve kardeşlerini 3 yıldır göremediğini gözyaşlarıyla anlatan Hatice, şunları kaydetti:

'Evlerimiz yıkılınca ailem Kayseri'ye gitti. Oraya güzel bir yaşantıları var ama ben onları çok özledim. İki çocuğum onları hiç görmedi. Gerçekten içim kan ağlıyor, ne zaman aklıma gelseler ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Burada bir nebze olsun rahatladık. Bu şekilde devam ederse yakınlarımızla buluşmayı hayal ediyoruz, inşallah Suriye'nin tamamında bu güvenli ortam bir an önce sağlanır. Cerablus'ta artık okullar açılıyor, inşallah ona da görev verirler. İbrahim öğretmenliği çok seviyor, mesleğini yapamadığı için de çok üzülüyor.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile