Firat Kalkani Sehidinin Ailesine Aci Haber Verildi

Firat Kalkani Sehidinin Ailesine Aci Haber Verildi

Firat Kalkani Harekati bölgesinde teröristlerce açilan taciz atesi sonucu sehit olan Sözlesmeli Er Mevlüt Yogurtçu’nun Ankara’da yasayan ailesine aci haber verildi. Sehidin Keçiören’de esiyle yasadigi ev ile Altindag’daki babaevinin bulundugu sokak Türk bayraklariyla donatildi.

Firat Kalkani Harekati bölgesinde teröristlerin açtigi taciz atesi sonucu 25 yasindaki Piyade Sözlesmeli Er Mevlüt Yogurtçu sehit oldu. Aci haber sehidin Ankara Keçiören’de yasayan esine ve Altindag’daki babaevine saglik ekipleri esliginde ulastirildi. Taziye evlerine ziyarette bulunan mahalle sakinleri acili aileyi yalniz birakmadi. Ilçe belediyeleri tarafindan kurulan taziye çadirlarinda sehit için Kur’an-i Kerim okunarak, dualar edildi. Ailenin tek evladi olan Yogurtçu’nun 2 yildir evli oldugu ögrenildi. 5 yildir görevde olan Yogurtçu’nun 11 aylik bir erkek çocugu oldugu, çatismadan 8 saat önce esiyle telefonda görüstügü ve 3 gün sonra Ankara’ya izne gelecegini söyledigi ögrenildi.

“Çok centilmen bir delikanliydi”

Sehidin akrabalarindan Mahir Yilmaz, Mevlüt Yogurtçu’nun hep sehitlik mertebesinden söz ettigini söyleyerek, “Sehidimiz bir kere buraya izne gelmisti. O zaman görüsmüstük. Geliyordu gidiyordu hep, ailesiyle görüsüyordu. Izne gelecegini duydum. Ailesi buradaydi. Bir tane erkek çocugu vardi. 2 senedir evliydi, çocugu vardi. 5 senedir görev yapiyordu. Çok centilmen bir delikanliydi. Lafini sözünü bilirdi. Büyügünü küçügünü sayardi. Dogdugundan beri tanirdim, çok efendiydi. ‘Belki ben de sehit olurum’ derdi. Takdiri ilahiymis demek ki” dedi.

Sehidin bir diger yakini Nevzat Taban, “Sehidimizi en son bundan önceki Kurban Bayrami’nda görmüstüm. Ailesiyle devamli irtibat kuruyordu. Hatta 6 saat önce aramis ailesi ama haber alamamis. Ailesi burada oturuyordu. 7-8 aylik bir bebegi vardi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile