Firat Nehri'nin Taslari Kadinlarin Elinde Hayat Buluyor

Firat Nehri'nin Taslari Kadinlarin Elinde Hayat Buluyor

Sanliurfa’dan geçen Firat Nehri kiyisindan toplanan çakil taslari, kadin yasam merkezinde egitim gören kadin kursiyerlerin elinde sanat eserine dönüsüyor.

Sanliurfa’nin Bozova ilçesi Firat Nehri kenarindan toplanan farkli boy ve ebatlardaki taslar, kadinlarin maharetli ellerinde seramik hamuru ile de birleserek süs esyasi haline dönüsüyor. Sanliurfa’nin yöresel kültürünü ve turizmini yansitan eserleri de taslarla yapan kadinlar, bir yandan el becerilerini gelistirirken diger yandan ev ekonomilerine de destek sagliyor. Firat Nehri kiyisindan toplanan taslar boyutlarina göre düzenlenerek rengarenk boyalarla süslenen taslar, duvar panolari, anahtarliklar, mumluklar, süs esyasi, yöresel bebekler, Göbeklitepe figürlerine dönüstürülerek adeta yeniden hayat buluyor.

Karaköprü Saglikli Yasam Kadin Merkezinde usta ögretici olarak görev yapan Vahide Leventoglu, “Merkezimizde tas bebek ve tas boyama etkinligi yapmaktayiz. Taslarimizi Bozova ilçesinden Firat Nehri kenarindan topluyoruz. Bir nevi geri dönüsümü de destekliyoruz. Tas boyayarak da ürünler çikariyoruz ayrica giydirmelerde yapiyoruz. Bize bu imkanlari sunan Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Zeynel Abidin Beyazgül’e tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Tas bebek ve tas boyama workshop etkinligine katilan kursiyerler ise kurslara katilarak hem sosyallestiklerini hem de keyifli zaman geçirdiklerini belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile