Firat Üniversitesi 34. Dönem Tip Mezunlarini Ugurladi

Firat Üniversitesi 34. Dönem Tip Mezunlarini Ugurladi

Firat Üniversitesi Tip Fakültesi 34. dönem ögrencilerinin mezuniyet ve yemin töreni gerçeklestirildi.

Firat Üniversitesi 2021-2022 ögretim yili 34. dönem Tip Fakültesi mezunlari için Atatürk Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Baskan Yardimcisi Nazif Bilginoglu, Rektör Fahrettin Göktas, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, tip fakültesi ögretim üyeleri, ögrenciler ve aileleri katildi.

Mezun olan 129 ögrenci Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gürgöze esliginde yemin etti. Ögrenciler daha sonra ise sirayla mezuniyet belgelerini hocalarinin elinden aldi.

Kendi evladinin mezuniyet törenindeymis gibi heyecanlandigini belirten Vali Dr. Ömer Toraman, "Kolay degil, hakikaten büyük bir emek mahsulü. Kiymetli anne babalar, çocuklarinizin hayallerine kavusmasi için belki de kendi hayallerinize kavusmak için çok gayret sarf ettiniz. Tip fakültesini kazanmalari ve mezun olmalari için çok fedakarlikta bulundunuz. Ancak su anda bu mezun doktorlarimiz bu emeklerinizin zayi olmadigini gösterdi. Onlara tesekkür ediyor ve tebrik ediyoruz. Türkiye’nin en zeki en çaliskan bireyleri karsimizda. Hakikaten Türkiye’de saglik hizmetlerinde çaliskan bireylerimiz sayesinde dünyanin belki de en iyi hizmetlerini aliyoruz. En iyi sekilde tedavi oluyoruz ve sifa buluyoruz. FÜ Türkiye’nin, bölgenin çok önemli bir üniversitesidir. FÜ Tip Fakültesi de uzun zamandir büyük bir tecrübe ile doktor yetistiriyor. Dolayisiyla bunun idrakiyle görev yapacaginizdan süphem yok. Allah devletimizi daim etsin, milletimizi var etsin. Sizlere de basarilar diliyorum. Tekrar hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum" seklinde konustu.

Firat Üniversitesi’nin 11 Nisan 1975 tarihinde kuruldugunu aktaran Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktas, "Adini bölgemize bereket veren Firat Nehri’nden alan Firat Üniversite’miz bugün 42 bin 500 ögrencisi, 2 bin 105 akademik personeli ve 3 bin 700 civarinda idari ve destek personeli ile Türkiye’mizin en köklü üniversitelerinden biri haline gelmistir. Üniversitemiz Aralik 2021 tarihi itibariyla ülkemizin en iyi üniversiteleri arasinda yerini alarak arastirma üniversitesi unvanini almistir. Hepinizi en içten duygularimla kutluyorum" diye konustu.

Program, ögrencilerin kep firlatilmasiyla son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile