Firat Üniversitesi Mezunlarini Vermeyi Sürdürüyor

Firat Üniversitesi Mezunlarini Vermeyi Sürdürüyor

Firat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi ile Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan yüzlerce ögrenci için tören düzenlendi.

FÜ’de 2021-2022 yili Mühendislik Fakültesi’nden mezun olan mühendis adaylari için tören düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Yilmaz, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ebru Akpinar, üniversite yöneticileri, ögretim üyeleri, mezun ögrenciler ve aileleri katildi.

FÜ’nün arastirma üniversiteleri arasinda yer almasinda mühendislik fakültesinin payinin büyük oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktas, "Mühendislik Fakültesi’nin verdigi egitim açisindan yüksekögretim düzeyinde çok kaliteli bir egitim veriyor. Bilimsel arastirmalar açisindan baktigimiz zaman hakikaten fakültemiz gurur duyabilecegimiz bir fakülte. Hocalarimiz çogu zaman kendi özel hayatlarindan da feragat ederek çok kiymetli basarili çalismalara imza atiyor. Özellikle arastirma üniversitesi olmamizda, dijital dönüsümde pilot üniversite seçilmemizde diger fakültelerimizin de katkilarinin yaninda mühendislik fakültemiz lokomotif görevi gördügü için bu kriter açisindan da mühendislik fakültesi yüksek ögretim kalite kurulunun degerlendirmesinden kolaylikla geçen bir fakülte olmustur. Bugün mezun olan genç mühendislere bundan sonraki hayatlarinda basarilar diliyorum, yollari ve bahtlari açik olsun” dedi.

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nin mezuniyet töreni ise Mimarlik Fakültesi bahçesinde yapildi. Törene, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Soner Özgen, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kenan Peker, FÜ Yöneticileri, ögretim üyeleri, mezun ögrenciler ve aileleri katildi.

Mezuniyet törenleri, basari belgeleri ve dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesinin ardindan kep atilmasi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile