Fırat Üniversitesi'nde uzaktan eğitim uygulaması başladı

Zamana ve mekâna bağlı kalınmaksızın, uzman kişilerden bilgi paylaşımını kolaylaştıran "Uzaktan Eğitim" artık Fırat Üniversitesi tarafından da sağlana

  Zamana ve mekâna bağlı kalınmaksızın , uzman kişilerden bilgi paylaşımını kolaylaştıran " Uzaktan Eğitim " artık Fırat Üniversitesi tarafından da sağlanacak .

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Feyzi Bingöl , internetin ve gelişen teknolojinin imkanlarından faydalanarak eğitim ve öğretimi öğrencinin ayağına kadar taşımak anlamına gelen bu uygulama ile Fırat Üniversitesi ' nin yetişmiş akademik kadrosundan daha fazla sayıda öğrencinin faydalanmasını hedeflediklerini söyledi . Bingöl , " Gelişen haberleşme teknolojileriyle artık dünyanın herhangi bir yerindeki bilgiye kolayca ulaşılmaktadır . Ülke olarak nitelikli eleman yetiştirmeye ihtiyacımız olan bir dönemde sadece sınıflarda yüz yüze eğitim yeterli olmamaktadır . Amacımız uzman akademik kadromuzla daha fazla sayıda ülke insanımızın yetiştirilmesine destek vermektir . Bu sebeple 2010-2011 akademik yılında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Eğitim programına 100 öğrenci alarak Fırat Üniversitesinde uzaktan eğitimi başlatıyoruz . " açıklamasını yaptı .

Gelecekte farklı bölümler açarak uzaktan eğitim faaliyetlerini geliştireceklerini belirten Bingöl , " İmkânları olmadığı için okula gelemeyerek eğitim alamayan fakat istekli herkesi bu programa katılmaya davet ediyorum . Programın üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum . " dedi .

100 öğrenci kontenjanı ile sınırlı olacak Bilgisayar Programcılığı uzaktan eğitim programında internet üzerinden 7 gün , 24 saat ders imkânı sunulacağını belirten Rektör Bingöl , öğrencilerin e-posta ve görüntülü olarak da eş zamanlı öğretim elemanlarına soru sorma ve yanıt alma imkanı bulacaklarını kaydetti . Bingöl , " Öğrencilerimiz bu sistem sayesinde sadece ilk kayıt ve dönem sonu sınavlarında okula gelmesi gerekecek ve bu sayede çalışma hayatına devam ederken aynı zamanda da üniversite mezunu olabileceklerdir . " diye konuştu .

Uzaktan Eğitim sistemi ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye ÖSYM kılavuzundan ve Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu web sayfasından ulaşılabilecek .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile