Kayseri’de 50 yildir firincilik yapan Sükrü Çilkolukisa; meslektaslari tarafindan ucuza ekmek sattigi gerekçesiyle açilan dava karsisinda mücadelesini sürdürüyor. Bakkal ve bayi karini ekmek fiyatindan düstüklerini kaydeden Çilkolukisa; "7 firinci beni sikayet etmis, ’ucuza ekmek satiyor’ diye. Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu’na göre ’fiyatlar azami hadde gösterilir’ diye bir ibare var. Ona istinaden bakkal, bayi kari yüzde 20, imalatçi kari yüzde 20, nakliyesi, firin kirasi var. Bunlari düsünerek bakkal ve bayi karini vermiyoruz, kendi yerimizde ucuza ekmek satiyoruz. Onun için benim hakkimda dava açmislar. Mahkeme devam ediyor" dedi.
"Satmaya devam edecegiz"
Belli yerlerde ucuza ekmek satmaya devam edeceklerini kaydeden Sükrü Çilkolukisa, "Bunun yasal olmadigini biz de biliyoruz ama firinci arkadaslar böyle talep etmis. Zaten bu konuda da Rekabet Kurulu’na müracaatim olmustu. Oradan gelen sonuçlara hep beraber bakacagiz, sonuçlarina katlanacagiz. Esnaf ayakta durmak için bir savas veriyor. Bundan sonra da bakkal ve bayi karini düserek belli yerlerde ucuz ekmek satmayi düsünüyoruz" ifadelerini kullandi.
Kayseri’de geçtigimiz günlerde gelen zamla birlikte 200 gram ekmek 5 TL olmustu.
Firinciya Meslektaslarindan Ucuza Ekmek Sattigi Için Dava
Kayseri’de 7 firinci, ucuza ekmek sattigi için meslektaslarina dava açti. Dava sürecinin devam ettigini söyleyen firinci Sükrü Çilkolukisa, sonuçlarina katlanacaklarini, bakkal ve bayi karlarini düserek belli bölgelerde ucuz ekmek satmaya devam edeceklerini söyledi.



















