Firtinada Ikiye Bölünen Pallada Gemisi'nin Söküm Islemleri Sürüyor

Firtinada Ikiye Bölünen Pallada Gemisi'nin Söküm Islemleri Sürüyor

Zonguldak’in Eregli ilçesinde firtinada ikiye bölünerek sahile sürüklenen Pallada Gemisi’nin söküm islemleri devam ediyor.

Geçen yil 19 Kasim günü Karadeniz Eregli ilçesinde firtinada ortadan ikiye bölünen Kamerun bayrakli kuru yük gemisi Pallada; sahile sürüklenerek karaya oturdu. 13 mürettebati ekiplerce sag olarak tahliye edildi. Saglik kontrolünden geçirilen mürettebatla Ögretmenevi’ne yerlestirildi. 24 Kasim günü Ukraynali mürettebat Khalimonchuk Ihor, kaldigi odada kalp krizinden hayatini kaybetti.

Ihor’un cenazesi Ukrayna’ya gönderildi.

Son sinyali 171 gün önce verdi

Sürüklenirken mürettebatinin yardim çagrilari yaptigi gemi son sinyalini ise 171 gün önce verdi. 1968 yapimi; 114 metre uzunlugunda, 13 metre genisligindeki geminin bir bölümü sökülerek sahilden tasindi.

Geminin suyla dolan bas (pruva) kismi ise halatlar yardimiyla karaya çekilerek sökülecek. Ekipler is makinelerine bagladiklari halatlarla pruva kismini karaya çikartma çalismalarini sürdürüyor.

Merakli vatandaslar ise çalismalari yakindan takip etti. Dron ile havadan görüntülenen Pallada isimli geminin pruva kisminin da söküm islemlerinin tamamlanmasinin ardindan belediyenin sahilde yeniden düzenleme yapacagi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile