'firuze’ye Anlı Şanlı Açılış

'firuze’ye Anlı Şanlı Açılış

Kütahya’nın Simav ilçesinde belediyenin 1,3 milyon lira harcama ile Eynal Kaplıcalarına kazandırdığı Firuze isimli 2 bin kişilik Çok Amaçlı Salon’un açılışı renkli görüntülere sahne oldu.


Seçkin davetli gurubunun katıldığı görkemli açılış töreninde pop müziğin güçlü ismi Burat Başaran’da sahne aldı.

Murat Başaran’ın seslendirdiği eserlere eşlik eden Simavlılar ilerleyen saatlerde piste fırlayarak gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından dualar eşliğinde gerçekleşen çok amaçlı salonu açılışında konuşan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav'ın yıllardır özlemini çektiği Çok Amaçlı Salon’a kendi dönemlerinde kavuşmasının önemine dikkat çekti. Seçim öncesi vaatlerini teker teker yerine getirmenin hazzını yaşadıktlarına vurgu yapan Başkan Karahan, aynı anda 2 bin kişiye hizmet sunan Firuze’nin ilçenin termal turizmine önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.

Simav’ın birinci derece deprem kuşağında yer alan bir yerleşim birimi olduğuna dikkat çeken Başkan Karahan, Bin 600 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen Furizenin aynı zamanda deprem sonrasında vatandaşların sağlıklı bir şekilde sığınabilecekleri modern bir yerleşim alanı olduğunu, bunun yanında vatandaşların kalabalık davetlerle kongre turizmine de hizmet edeceğini söyledi.

Başkan Karahan, “Böylesine muhteşem bir eseri Simav halkının hizmetine sunmanın onurunu yaşıyoruz. Simav’a hayırlı olsun. Simavlılar artık sünnetlerinde düğünlerinde veya özel gün ve gecelerinde kalabalık davetli gurubu için yer arama derdine düşmeyecek. Aynı anda bin kişiye yemek çıkarabilecek bir kapasitedeyiz” dedi.

Önümüzdeki günlerde teras bölümününde hizmete açmayı planladıklarını kaydeden Başkan Karahan, Çok Amaçlı Furize Salonunun özel oto parkıyla da vatandaşlara sağlıklı bir hizmet sunacak olmasının ayrı bir özellik olduğunu bildirdi.

Açılış törenine Simav Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer’in yanı sıra daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve bazı siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, belde belediye başkanları da katıldı.

Konser sonunda Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan pop müzik sanatçısı Murat Başaran’a günün anısına fincan takımı hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile