Fistik Ve Ceviz Asisi Yapan Personel Egitime Alindi

Fistik Ve Ceviz Asisi Yapan Personel Egitime Alindi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, 2023 yilinda kirsal ilçelerde baslattigi asilama çalismalarina katilan görevlilere yönelik egitim programi düzenledi.

Büyüksehir Belediyesi, Diyarbakir’in fistik, badem ve ceviz üretiminde Türkiye’nin güçlü illerinden biri olmasi için çalismalarina devam ediyor.

Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, “Destek Bizden Üretmek Sizden” mottosuyla hazirladigi proje ile 2023 yilinda kirsal ilçelerde 200 bin agaca fistik asisi, ceviz agaçlarina 12 bin kalem asisi yapacak.

Büyüksehir Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen egitimde asilama çalismalarina katilan ekipte yer alan personele dogru asilama nasil yapilir, asilama yapilirken nelere dikkat edilir ve asi sonrasi yapilacak islemler hakkinda bilgiler verildi.

Kirsal Hizmetler Daire Baskani Nihat Nurbaki, “Verdigimiz bu hizmet çok degerlidir. Çalistiginiz yerlerde asiya meraki olanlara bu isi ögretin. Ögrensinler ki bu çalismayi yayabilelim. Üretim artsin, sehrimizin ekonomisine bir katma deger kazandiralim.” Ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile