Fitch Ratings Ve Moody's, Erdemir'in Gerçeklestirdigi Eurobond'un Kredi Notlarini Degerlendirdi
Uluslararasi kredi derecelendirme kuruluslari Fitch Ratings ve Moody’s, Erdemir’in gerçeklestirdigi Eurobond’un kredi notlarini degerlendirdi. Fitch Ratings ve Moody’s’in sirasi ile "B+" ve "B3" nihai notunu verdigini KAP’a açiklayan Erdemir, 750 milyon dolarlik tahvil satisina iliskin tutarin da sirket hesaplarina aktarildigini bildirdi.
Erdemir’in ilk kez gerçeklestirdigi ve dört kattan fazla talep gelen Eurobond’una uluslararasi kredi derecelendirme kuruluslari da notlarini verdi. OYAK Grubu Sirketleri arasinda yer alan Erdemir tarafindan KAP’a yapilan açiklamaya göre Fitch Ratings ve Moody’s, Erdemir’in 2029 vadeli tahviline sirasi ile "B+" ve "B3" nihai notunu verdi. Erdemir, 750 milyon dolarlik tahvil satisina iliskin tutarin da sirketin hesaplarina aktarildigini açikladi.
Eurobond kredi notunun kesinlesmesi hakkinda Erdemir’den dün Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) su açiklama yapildi: “Sermaye Piyasasi Kurulu tarafindan 28.06.2024 tarihinde onaylanan, Euronext Dublin Borsasi’nda kote edilen tahvilin yurt disinda yatirimcilara satisi 23.07.2024 tarihinde tamamlanmistir. Yurt disinda ihraç edilen ve satisi tamamlanan nominal degeri 750 Milyon ABD Dolari, vadesi 5 yil, itfa tarihi 23.07.2029, yüzde 8,625 yeniden satis getirisi üzerinden fiyatlanmis ve kupon orani yüzde 8,375 olan tahvilin satisina iliskin tutarlar sirketimiz hesaplarina aktarilmistir.”
Uluslararasi kredi kuruluslarinin not verdigi Erdemir’in tahvili, yabanci yatirimcilar tarafindan büyük ilgi gördü. 130’un üzerinde uluslararasi kurumsal fondan ihraç büyüklügünün dört katindan fazla talep gelen Erdemir’in Eurobond ihraci, Türkiye’de özel sektördeki ilk ihraçlar arasinda 2024’ün en büyük talebi oldugu belirtildi. Erdemir’in tahvil ihraci, ayni zamanda Orta ve Dogu Avrupa, Orta Dogu ve Afrika (CEEMEA) bölgesinde 2021 yilindan beri gerçeklesen ilk çelik sirketi ihraci olmasi özelligini de tasidigi belirtildi. Yapilan açiklamaya göre; Erdemir, tahvil ihracindan elde ettigi kaynagi, kredi portföy ortalama vadesini uzatarak bilançosunu daha güçlü hale getirmek ve yatirimlarini finanse etmek için kullanmayi planliyor.



















