Fiyati Altinla Yarisiyor, Hasadina Baslandi

Fiyati Altinla Yarisiyor, Hasadina Baslandi

Siirt’e geçen yil iç piyasada 300 liraya satilan bittimin kilogram fiyatinin, bu yil kurakliktan dolayi ürünün az olmasi ile 400 lirayi bulabilecegi belirtildi.

Siirt’te çiftçiler bu yil yetersiz yagis nedeni ile kurakligin yasanmasi sonucu bittimda umdugunu bulamadi. Üreticiler bu yil salkimdaki ürünün bos olmasinin üzüntüsünü yasadi. Siirt merkeze bagli Bagtepe köyünde 30 yildir çiftçilik yapan Tacettin Yesildag, bu yil yetersiz yagis sonucu olusan kuraklik nedeniyle üründe büyük bir verim kaybi yasadiklarini söyledi.



Geçen yil 300 TL olan fiyatlarin bu yil 400 TL olmasi bekleniyor

Bittim agaçlarinda rekoltede yasanan verim kaybindan dolayi fiyatlarin artacagini belirten Yesildag, “30 yildir çiftçiyim. Bittim hasadina basladik bugün. Geçen yila göre bittimlarimizin yüzde 50’si bos ve dallarinda kurumus. Geçen sene sattigimiz bittimlarin kilosu 300 TL, bu sene 400 TL olmasi bekleniyor kurakliktan dolayi. Bittim çok az yani, çok çok azdir” dedi.

Bölgede en çok bittim agaçlarinin bulundugu bahçelerde ürün incelemelerine devam ettiklerini dile getiren Ziraat Mühendisi Murat Kuyumcu, dallarda meyve tutumunun fazla oldugunu ancak kuraklik nedeniyle iç dolumunun düsük oldugunu söyledi.



Bag ve bahçelerde incelemelere devam ettiklerini ve çiftçileri her konuda bilgilendirdiklerini belirten Kuyumcu, “Bittim hasadi basladi bölgemizde. Yapilan hasat çalismalarinda, yapilan incelemelerde ürünün kurakliktan dolayi meyve tutumunun iyi olmasinda ragmen içi bos çikiyor. Bu da çiftçilerimizi üzüyor. Beklentileri karsilamiyor. Hasat boyunca yaptigimiz incelemelerde çiftçilerimizin kurakliktan dolayi görmüs oldugu zarari nasil telafi edecekleri ile ilgili bilgilendirme çalismalari devam ediyor. Herkese bereketli kazançlar dilerim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile