Fizik Mühendisligi Ve Optik-Akustik Mühendisliklerine Büyük Talep

Fizik Mühendisligi Ve Optik-Akustik Mühendisliklerine Büyük Talep

Gaziantep Üniversitesinde Ingilizce egitim verilen Fizik Mühendisligi ve Optik-Akustik Mühendisligi bölümleri, ögrencilere sanayi ile iç içe uygulamali egitim firsatlari sunuyor. Bu bölümlerdeki ögrenciler, son dönemlerini sanayi kuruluslarinda geçirerek is dünyasinda tecrübe kazaniyor ve multidisipliner projelerde farkli mühendislik dallarindan ögrencilerle birlikte çalisma imkani buluyor.

Fizik Mühendisligi ve Optik-Akustik Mühendisliginin önemine dikkat çeken Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Bayram, “ABD, Avrupa, Hindistan ve Çin’deki Ar-Ge firmalari, Fizik Mühendisligi, Optik ve Akustik Mühendisligi konusunda çigir açan ürünler gelistiriyor. Elektrikli araçlar, cep telefonlari, gece görüs sistemleri gibi birçok teknoloji bu mühendislik alanlarina dayaniyor. Türkiye’deki savunma sanayi firmalari ve uzay araçlari üreten sirketler, bu alanlardaki mezunlara büyük ihtiyaç duyuyor" dedi.

Fizik Mühendisligi ve Optik-Akustik Mühendisliginin gelecegin sekillendigi bu dönemde Türkiye’nin en büyük firsatlarindan biri olmaya aday oldugunu aktaran Prof. Dr. Bayram, “Bu alanlarin taninirliginin artirilmasi ve daha fazla ögrencinin bu yönelime yönlendirilmesi gerekiyor. Son yillarda yapay zeka, yeni malzemeler, pil teknolojileri, savunma sanayi, uzay, elektrikli araçlar ve elektronik sistemlerde büyük bir devrim yasaniyor. Bu gelismelerin merkezinde ise fizik mühendisligi ve optik-akustik mühendisligi bulunuyor. Ancak Türkiye’de bu mühendislik dallarina olan talep yeterince karsilanamiyor” seklinde konustu.

Türkiye’de bu mühendislik bölümlerinin sadece birkaç üniversitede mevcut oldugunu belirten Prof. Dr. Bayram, “Yeterli sayida mühendis yetismemesi ülkenin bu potansiyeli degerlendirmesini engelliyor. Bu alanlarda katma degeri yüksek ürünler üretilebiliyor ve dünya is sektörü bu iki alana dogru kayiyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile