Florida'da Çöken Binada Can Kaybi 18'E Yükseldi

Florida'da Çöken Binada Can Kaybi 18'E Yükseldi

ABD’nin Florida eyaletinde 12 katli binanin kismen çökmesinin ardindan devam eden arama-kurtarma çalismalarinda 2 çocugun cansiz bedenine ulasilmasi ile hayatini kaybedenlerin sayisi 18’e yükseldi.

ABD’nin Florida eyaletine bagli Miami Beach’in kuzeyindeki Surfside’da geçtigimiz hafta persembe günü kismen çöken 12 katli binada arama-kurtarma ekiplerinin çalismalari devam ediyor. Miami-Dade Belediye Baskani Daniella Levine Cava yaptigi açiklamada, ekiplerin 4 ve 10 yasindaki 2 çocugun daha cansiz bedenine ulastiklarini ve hayatini kaybedenlerin sayisinin 18’e yükseldigini duyurdu. Cava, 145 kisiden hala haber alinamadigini vurgulayarak, "Dedektiflerimiz kayip olabilecegi söylenen herkese ulasmak için gece gündüz çalisiyorlar” dedi.

Kurtarma ekipleri de bunaltici sicaga ve yüksek nem oranina ragmen 12 saatlik vardiyalarla çalistiklarini ifade etti.

Ayrica ekiplerin daha önce erisemedikleri enkaz yigininin tepesindeki alanlara bir vincin ulasmasi için rampa insa edildi. Florida Valisi Jeanette Nunez yaptigi açiklamada, "Orada hayatta kalanlar varmis gibi kaziyorlar. Hala umutlular, ancak bu gerçekten korkunç bir trajedi" seklinde konustu.

Farkli eyaletlerden takviye kurtarma ekiplerinin gelmesi beklenirken, önümüzdeki günlerde de siddetli firtinanin bölgeyi vurmasi bekleniyor.

ÖZEL JÜRI SORUSTURMA BASLATACAK

40 yillik binada meydana gelen çökmenin nedeni henüz bilinmezken, bina sakinlerinin Nisan ayinda binadaki yapisal hasar konusunda kendilerini uyaran bir yazi aldiklarini belirtti.

Eyalet Bassavcisi Katherine Fernandez Rundle, bina güvenligini ve gelecekte benzer felaketlerden bölge sakinlerinin korunmasi konusunda hangi adimlarin atabileceginin incelenmesi amaciyla özel büyük bir jüri sorusturmasi yapilacagini aktardi.

BIDEN, BUGÜN FLORIDA’YA GIDECEK

Beyaz Saray’dan dün yapilan açiklamaya göre ABD Baskani Joe Biden ve esi Jill Biden’in bugün bölgeye ziyaret gerçeklestirmesi bekleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile