Foça'da Hain Terör Saldırısı: 1 Şehit, 11 Yaralı

İzmir'in Foça ilçesine bağlı Eski Foça'daki Değirmenlik Caddesi'ne döşenen iki bomba, askeri otobüsün geçtiği sırada patlatıldı.

Saat 08.00 sıralarında patlatılan bomba, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na giden askeri otobüsü hedef aldı. Art arda patlayan iki bombanın etkisiyle bir asker şehit olurken 10 asker ve bir sivil vatandaş yaralandı.

Foça Devlet Hastanesi ve Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, daha sonra Ege Üniversitesi ve Yeşilyurt Devlet hastanelerine helikopter ve ambulanslarla taşındı. Bölgede üç bomba düzeneği koyulduğu, bunlardan ikisinin patlatıldığı belirlendi. Patlayıcıların çivilerle güçlendirilmiş plastik bomba ve pet şişelerle yapıldığı, bir bomba düzeneğinin ise patlamadan etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Saldırıdan sonra İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, olay yerinde incelemede bulundu. Yaralıları hastanelerde ziyaret eden Vali Kıraç, "Şu an itibariyle bir şehidimiz ve 11 yaralımız var. Hastanedeki yaralıları komutanımız ile birlikte ziyaret ediyoruz. Milletimizin başı sağolsun." dedi.

Devlet büyüklerine seslenen Başkan Kocaoğlu ise. "Siyasilerden rica ediyorum, bütün siyasiler Türkiye'nin en önemli sorunu teröre kilitlenip tek gündem olarak terörü almalarının, bütün siyaset ve devlet birimlerinin biraraya gelip terör sorununu çözmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Tüm millet de bunu istiyor. Her sabah şehit haberleriyle uyanmak istemiyoruz. Bugün şehit ailelerimizin evine ateş düşüyor, yarın hangimizin evine ateş düşeceği belli değil." şeklinde konuştu.

Saldırıda yaralanan askerlerin 6'sı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 3'ü Menemen Devlet Hastanesi'ne, 2'si İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar arasında Muharrem Ünal isimli bir de sivil vatandaş olduğu öğrenilirken şehit askerin, servis aracının şoförü Özkan Ateş olduğu, Başçavuş İsmail Durak, uzman çavuşlar Gencer Çetin, Hasan Furkan Özmen, Şahin Uzun, Özay Demirer ve Ali Aslan'ın ise ağır yaralandığı bildirildi.

KUTUSon dönemde İzmir'de PKK'ya ağır darbe vuruldu. İzmir Emniyeti, haziran ayında Gaziemir ilçesinde şüpheli bir kişinin üzerindeki çantada 1 kilo 950 gr. C-4 plastik patlayıcı ele geçirdi. Olayı derinlemesine inceleyen polis, daha sonra Gaziemir Yeni Mezarlığı yakınındaki ormanlık alanda kazı çalışması yaparak, 15 kg. daha C4 tipi patlayıcıya ulaştı. İkinci hadise ise terör örgütünün, propagandasını yapmak amacıyla Foça'da orman yangını çıkaran M.S. ve H.K isimli sempatizanların, çifte müebbet hapisle cezalandırılması oldu.

İZMİR'DE GEÇMİŞTEKİ PATLAMALAR17 Eylül 1995
-Gaziemir'de, Tansaş Cafe önündeki çöp bidonuna konan bombanın patlaması sonucu 5 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.
28 Temmuz 2006
-İzmir'de tarihi Kemeraltı çarşısı girişindeki bir bankanın önünde patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle 4 kişi yaralandı.
12 Mayıs 2007
-Bornova Pazaryerinde bir bisiklet üzerine bırakılan bombanın patlamasıyla 16 kişi yaralandı.
2 Ekim 2007
-Şirinyer Tansaş önünde çöp kutusunun içine konulan bombanın patlaması üzerine bir vatandaş öldü, 2 kişi yaralandı.
21.08.2008
-Yağhaneler Semti, Buca Kavşağı yakınlarında polis servis aracı ile bir askeri aracın geçtiği sırada bomba yüklü otomobilin infilak ettirilmesi üzerine araçtaki 8 polis ve askeri araçtaki 3 asker ile çevredeki 7 sivil olmak üzere toplam 18 kişi yaralandı.
18 May 2009
Karşıyaka ilçesinde, çöp konteynerine konan ses bombasının patlaması üzerine üç kişi hafif yaralandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile