Foça'da Yüzme Yarışı

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF), İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Foça Belediyesince düzenlenen '5. TYF-DTO İzmir Şubesi Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası', Foça'da yapıldı.

Foça bir otelin önündeki koyda düzenlenen organizasyonda, 134 yüzücü 13-14 yaş kategorisinde 2 bin 500 metre ve 5 bin metre, master kategorisinde 2 bin 500 metre yüzdü.

İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin ve engelliler kategorisinde Avrupa şampiyonu olan Şevval Tekin'in de aralarında bulunduğu 15 özel sporcu da Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu işbirliğiyle şampiyonaya katıldı. Özel sporcuların gösterdiği performans, izleyicilerden büyük alkış aldı. Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, bu yıl da yarışlara katıldı. 15 ayrı kategoride dereceye girenlere ödüllerini İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, Foça Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Mutlutürk verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile