Ford Trucks 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha LJekilir Olsun" konulu Ford Trucks FotoğŸraf YarışŸması'nda, kamyoncuların hayatını çarpıcı karelerle anlatarak dereceye giren fotoğŸraf sanatçıları belli oldu.

şžirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye ticari araç pazarındaki yenilikçi yaklaşŸımlarıyla "Türkiye'nin Ticari Gücü" olan Ford Otosan, Ford Trucks Sanat Atölyesi'nin düzenlediğŸi "Kamyoncunun Hayatı / Yollar Sizin Gözünüzle Daha LJekilir Olsun" konulu 3. Ulusal FotoğŸraf YarışŸması sonuçlandı. Dereceye giren eserler 19Kasım ile 21 Kasım tarihleri arasında Logitrans Fuarı'nın gerçekleşŸeceğŸi İstanbul Fuar Merkezi'nde sergilenecek. Kazananlar düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.
FotoğŸraf tutkunlarını bir araya getiren yarışŸmaya bu yıl 219 fotoğŸraf sanatçısı, 689 eserle katıldı.

Kocaeli ǜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ǖzer KanburoğŸlu, FotoğŸraf Sanatçısı Nevzat LJakır, TaşŸıyanlar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Vahit Mahmatlı, PhotoWorld Dergisi Yayın Yönetmeni-FotoğŸraf Sanatçısı Murat Gür, Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi Aşž Genel Müdürü Görgün ǖzdemir, Ford Otosan-Ford Cargo Pazarlama İletişŸim ve İşŸ GelişŸtirme Yöneticisi Tufan AltuğŸ, Ford Trucks FotoğŸraf Atölyesi Koordinatörü Murat Dirlik ve TFSF Temsilcisi Serdar Akyay gibi profesyonel fotoğŸrafçı ve akademisyenlerden oluşŸan jürinin danışŸmanlığŸını, foto muhabiri ve belgesel yapımcısı CoşŸkun Aral üstlendi.
Jüri üyelerinin yaratıcılık ve teknik açıdan yaptığŸı değŸerlendirme sonucunda geçen yıl düzenlenen yarışŸmada eseri ikinciliğŸe layık bulunan Murat İbranoğŸlu bu yılın birincisi seçilerek 5 bin lira ile ödüllendirildi. İkinciliğŸe layık bulunan İhsan Korkut 3 bin lira, üçüncü seçilen Aytül AkbaşŸ 2 bin lira ödül kazandı. Mansiyon alan Sertaç Nurtan, Ford Cargo ǖzel ǖdülü'ne layık bulunan İlhan Kılınç ve Jüri ǖzel ǖdülü'nü kazanan Ahmet Turan Kural ise 1.000'er lira ile ödüllendirildi. YarışŸmanın üçüncüsü Aytül Kılınç ayrıca, bu yıl ilk kez verilen Performans ǖdülü'ne de layık bulundu.
Ford Otosan'ın İnönü Fabrikası'nda üretilerek en zorlu yollarda ve işŸlerde çalışŸan Ford Cargo'ları ve sürücülerinin yaşŸam biçimini fotoğŸraflayan amatör ve profesyonel tüm fotoğŸrafçılara açık olan yarışŸmaya, 3 yılda 905 fotoğŸraf sanatçısı 2 bin 513 eserle katılım gösterdi.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile