Fotograf Çekme Sanatinin Inceliklerini Ögreniyorlar

Fotograf Çekme Sanatinin Inceliklerini Ögreniyorlar

Akçaabat Belediyesi öncülügünde açilan ‘Temel Fotografçilik Kursu’nda kursiyerler fotograf çekme sanatinin inceliklerini ögreniyorlar.

Yogun katilimin oldugu kursta Egitmen Necdet Bozali tarafindan fotograf çekme sanatiyla ilgili tüm incelikler detayli olarak anlatiliyor. Haftanin belirli günlerinde Akçaabat Folklor Derneginde devam eden ‘Temel Fotografçilik Kursu’nda teorik konularin yaninda pratikler de yaptiriliyor. Kursta, fotograf makinelerinin özellikleri, iç ve dis donananimi, fotografta isik, açi gibi konular isleniyor.

Konu ile ilgili düsüncelerini dile getiren Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, sanatin her dalina önem verdiklerini belirterek “Temel Fotografçilik Kursumuzda, egitmen hocamiz teknik bilgilerin yani sira dis çekim egitimi de veriyor. Herkesin kendine özgü bir estetik bakis açisi vardir. Biz, belediye olarak açtigimiz bu kursla birlikte insanlarin bu bakis açisini objektiflere profesyonel olarak yansitmasina yardimci oluyoruz. Teknik, teorik ve pratik bilgileri ögrenmenin yaninda kursiyerlerimize örnek fotograflari inceleme imkani da sunuyoruz. Bu baglamda Temel Fotografçilik kursuna katilan kursiyerler Egitmen Necdet Bozali esliginde Trabzon Fotograf Müzesi’ni ziyaret etti. Kursiyerlerimiz ziyaretlerinde ayni fotograf karesinin farkli açilardan teknik ve pratik anlamda yorumlamalarini görmüs oldu. Sanat ve sanatçi sehri olan ilçemizde hemsehrilerimizi sanatin her daliyla bulusturmaya devam edecegiz. Rutin belediyecilik hizmetleriyle birlikte sosyal hayati canli tutmak, pandemi sürecinde maske-mesafe-temizlik kurallarina uyarak sosyallesmeyi saglamak, vatandaslarimizin istek ve taleplerini yerine getirmek belediye olarak görevlerimiz arasindadir“ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile