Fransa Cumhurbaskani Macron Katar Emiri Al Sani'yle Lübnan Ve Afganistan'daki Gelismeleri Görüstü

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Katar Emiri Seyh Temim bin Hamed Al Sani ile Lübnan ve Afganistan'daki gelismeleri ele aldi.

Katar haber ajansinda yer alan habere göre, Macron, Doha Uluslararasi Havaalani'nda basin toplantisi düzenledi.

Macron, Katar Emiriyle ikili iliskilerin gelistirilmesinin yani sira, Lübnan ile Körfez ülkelerindeki bölgesel meseleleri ve komsuluk iliskilerini ve Afganistan'daki insani durumu ele aldigini kaydetti.

Emmanuel Macron, Katar ve Fransa'nin önemli ikili iliskilere sahip oldugunu, is birligi konusunda somut adimlar atildigini belirterek, Katar'in Fransiz vatandaslarinin Afganistan'dan tahliyesi konusundaki yardimlarindan övgüyle söz etti.

Afganistan'da Fransa'nin bir diplomatik temsilcilik açacagini belirten Macron ancak bunun için kesin bir tarih olmadigini konuyla ilgili görüsmelere devam ettiklerini söyledi.

Lübnan'daki durumu da ele alan Macron, Enformasyon Bakani George Kardahi'nin istifa etmesiyle beraber Lübnan'in basta Riyad yönetimi olmak üzere diger Körfez ülkeleriyle görüsmelerinin yeniden baslayabilecegi degerlendirmesinde bulundu.

Lübnan hükümeti için hedeflerinin gerekli reformlari uygulayarak çalismalarinin dogal seyrine dönebilmesi oldugunu anlatan Macron, bölge ülkelerinin Lübnan ile is birligi ve ekonomik çalisma kapilarini yeniden açmasinin önemli oldugunu vurguladi.

Lübnan'da açiklamalariyla bazi Körfez ülkelerinin hedefi olan ve diplomatik krize yol açan Enformasyon Bakani George Kardahi, görevinden istifa ettigini duyurmustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile