Geçtigimiz sene 5 Kasim 2021’den bu yana kus gribi için alarm seviyesi “yüksek” olan Fransa’da, 151 çiftlikte virüsün tespit edildigi bildirildi.
Tarim Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, son 24 saatte 21 çiftligin kus gribinden etkilendigi ve virüsün tespit edildigi 151 çiftlikten 94’ünün ülkenin güney batisinda bulunan Landes bölgesinde oldugu aktarildi. Açiklamada, "Virüs aktif ve dolasimda. Bölgedeki yogun çiftçilik nedeniyle Landes bölgesi virüsten özellikle etkileniyor" ifadeleri kullanildi.
Kus gribi, ilk olarak geçtigimiz sene 26 Kasim’da ülkenin kuzeyinde bulunan Warhem kasabasindaki bir çiftlikte tespit edilmis, geçtigimiz sene aralik ayinda yaklasik 650 bin kümes hayvani itlaf edilmisti.
Öte yandan Fransa’da Kasim 2020’den Mayis 2021’e kadar devam eden 500’den fazla kus gribi vakasinda yaklasik 3,5 milyon kümes hayvani itlaf edilmisti.
Fransa'da 151 Çiftlikte Kus Gribi Alarmi
Fransa’da 21’i son 24 saatte olmak üzere 151 çiftlikte kus gribi tespit edildigi belirtildi.



















