Fransa'da Binalar Art Arda Çöktü Açiklamasi Yaklasik 10 Kisi Enkaz Altinda Kaldi

Fransa’nin Marsilya sehrinde 4 katli bir binanin çökmesinin ardindan hasar alan baska bir bina daha çöktü. Olay sonrasi enkaz altinda kaldigi düsünülen yaklasik 10 kisi için arama-kurtarma çalismalari sürüyor.

Fransa’nin liman kenti Marsilya’da bulunan 4 katli binada yerel saatle 00.40 siralarinda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayi patlama meydana gelmis ve bina çökmüstü. Fransa Içisleri Bakani Gerald Darmanin konuya iliskin yaptigi açiklamada, çöken binanin ardindan hasar alan baska bir binanin daha tamamen çöktügünü ve yaklasik 10 kisinin enkaz altinda kaldigini kaydetti.

Patlamanin nedeninin henüz bilinmedigini aktaran Dermanin, üçüncü bir binada ise kismen çökme meydana geldigini sözlerine ekledi.

Tahliyeler sürüyor

Darmanin, patlamanin ardindan çöken binada çikan yanginin arama-kurtarma çalismalarini yavaslattigini belirtirken, su ana kadar 30 kisinin tahliye edildigini ifade etti.

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron da sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Duygu ve düsüncelerim Marsilya ile birlikte" dedi.

Olayin ardindan hastaneye sevk edilen 5 kisinin tedavisi sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile