Fransa’da Ermeni Yanlısı Hollande Sarkozy’nin Rakibi Olmaya Çok Yakın

Fransa’da pazar günü sosyalist aday adayları arasında yapılacak seçim öncesinde Arnaud Montebourg da ikinci turda François Hollande’ı destekleyeceğini açıkladı.

İlk turu geçtiğimiz hafta sonu yapılan Sosyalist aday adayların cumhurbaşkanı belirleme maratonu bu Pazar günü son bulacak. Montebourg’dan önce de Segolene Royal Hollande’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

François Hollande ve Martine Aubry arasında geçecek olan ikinci tur seçimleri öncesi ilk turda yüzde 17 alarak üçüncü olan Arnaud Montebourg’un kimi destekleyeceği merak konusuydu. Elde ettiği oy oranıyla seçimin dengesini değiştirebilme gücüne sahip olan Montebourg ilk turun galibi François Hollande’ı destekleyeceğini açıkladı.
Le Monde gazetesine verdiği demeçte Montebourg, “Seçimlerde birleştirici rolüne inandığım Hollande’ı destekleyeceğim. Bu benim kararım arkadaşlarım kendi kararlarını vermekte özgürdür.” açıklamasında bulundu. Martine Aubry’yi daha sol bir aday bulduğunu belirten Montebourg, Sarkozy ye karşı seçimlerde François Hollande’ın daha etkili olacağına inandığını söyledi.


ERMENİ OYLARI HOLLANDE’A GİDEBİLİR
Pazar günü sosyalist aday adayları arasında yapılacak seçim Türkiye’nin Fransa’ya karşı tutumunu belirlemede de önemli rol oynayacak. Arkasındaki desteği gitgide kaybeden Martine Aubry görüşleri itibariyle Türkiye’ye en yakın isim. İkinci turu kazanması beklenen François Hollande ise Ermeni iddiaları konusunda Sarkozy’den daha keskin düşünceye sahip biri olarak biliniyor.
Geçtiğimiz mayıs ayında Sarkozy’nin partisinin de oylarıyla reddedilen sözde Ermeni Soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasıyla ilgili karar Fransa’da Ermeni diasporasının Sarkozy’ye karşı olan güvenini sarsmıştı. Gelecek Nisan ayında ilk turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ermeni oylarının François Hollande’a gitme olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor.

Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sarkozy’nin rakibi olan Segolene Royal de ikinci turda François Hollande’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile