Fransa'da Saglik Çalisanlari Yeniden Sokaga Indi

Fransa'da Saglik Çalisanlari Yeniden Sokaga Indi

Fransa’da saglik çalisanlari, hastanelerdeki çalisma sartlarina tepki göstermek için protesto yürüyüsü düzenledi.



Fransa’nin baskenti Paris’te saglik çalisanlari, kötü çalisma sartlarinin düzeltilmesi ve maaslarinin iyilestirilmesi amaciyla protesto düzenledi.

Hükümetin saglikçilarin çagrilarina duyarsiz kalmasini protesto eden saglik çalisanlari, Saglik Bakanligi yakininda toplandi. Yagmura ragmen belirlenen güzergah üzerinde yürüyen protestocular, Saglik Bakani Olivier Veran ve Cumhurbaskani Emmanuel Macron aleyhinde sloganlar atti. Korona virüs salgini nedeniyle kapasitelerinin üzerinde çalistiklarini belirten saglikçilar, “Bizler çalismaktan yorulmadik ama hükümetin duyarsizligi, haklarimizi vermemesi bizleri çok yordu" diyerek kendilerini ifade etti ve "Yorgunuz yorgun" seklinde slogan atti.

Yürüyüse bazi milletvekilleri ve belediye encümenlerinin yani sira Fransiz Komünist Partisi üyeleri, çesitli sendikalar ve saglik çalisanlarinin yakinlari da destek verdi. Saglik çalisanlari hastanelerdeki personel yetersizligine dikkat çekerken, bazi hastanelerde yasanan personel eksikliginden dolayi acil servislerin kapandigini belirtti.



Özellikle hemsire ve hasta bakicilarinin, çalisma sürelerinin fazla olmasina karsin maaslarinin çok düsük olmasi nedeniyle istifa ettigini belirten protestocular, hükümete bir kez daha çalisma sartlarinin iyilestirilmesi çagrisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile