Fransa'da Saglikçilardan Hükümet Karsiti Protesto

Fransa'da Saglikçilardan Hükümet Karsiti Protesto

Fransa’nin baskenti Paris’te saglik çalisanlari hükümetin saglik politikalarini protesto etti.

Fransa’da saglik çalisanlari maaslarinin yetersiz oldugu gerekçesi ile istifa etmeye devam ederken, baskent Paris’te sokaga inen saglik çalisanlari hükümetin saglik politikalarini protesto etti. Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un 3 Haziran’da saglik çalisanlarinin durumuyla ilgili yaptigi açiklamada, temmuz ayindan itibaren acil kararlar alip saglikçilarin maddi ve manevi durumlarinin iyilestirme yönünde karar alinacagini açikladigini hatirlatan göstericiler, Macron’un verdigi sözleri tutmadigini ifade etti.



Fransa’da 120’den fazla acil serviste aksama yasaniyor

Fransa’da maaslarinin iyilestirilmesini talep eden çok sayida saglik çalisanin istifa etmesinin ardindan ülke genelinde 120’den fazla acil servis hizmetinde aksamalar yasaniyor. Hastaneler için devletin yeterli bütçe ayirmamasindan dolayi yeni personel alimi yapilmadigi için hastanelerde büyük aksamalarin olduguna aktaran göstericiler, halka hasta olmamalari çagrisinda bulunarak, ilerleyen günlerde hastanelerde hasta bakici bulamayacaklarini ifade etti.

Göstericiler, genç yastaki hasta bakicilarin agir çalisma sartlari nedeniyle isi biraktigini belirterek, hastanelerde kalan hasta bakicilarin ise emekliligini sayili günler kaldigi için islerine devam ettigine dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile