Fransa'da Siyahi Gence Copla Saldiran Polislere Ertelemeli Hapis Cezasi

Fransa’da 2017 yilinda Theo Luhaka adli siyahi gence kimlik kontrolü sirasinda copla saldiran bir polise 12 ay tecilli hapis cezasi, diger 2 polise ise 3 ay tecilli hapis cezasi verildi.

Fransa’nin baskenti Paris’in Aulnay-sous-Bois banliyösünde Theo Luhaka adli siyahi genç, kimlik kontrolü yapan Fransiz polislerinin coplu saldirisina ugramisti. 2017 yilinin Subat ayinda yasanan olayda Luhaka’ya yönelik polis siddetine iliskin 9 Ocak’ta baslayan davada karar çikti. Seine-Saint-Denis Agir Ceza Mahkemesi, Luhaka’ya copla saldirarak agir yaralanmaya neden olan bir polise 12 ay tecilli hapis cezasi, diger 2 polise ise 3 ay tecilli hapis cezasi verdi. Dördüncü polise iliskin davanin ise düstügü açiklandi. 12 aylik tecilli hapis cezasina çarptirilan 34 yasindaki polis Marc-Antoine Castelain, Luhaka’ya coplu saldirisinda agir yaralamaktan, 3 ay tecilli hapis cezasi verilen 42 yasindaki Jeremie Dulin ile 31 yasindaki Tony Hochart ise kasitli siddet islemekten suçlu bulundu.

Saldiriya ugradiginda 22 yasinda olan Luhaka, Pazartesi günü verdigi ifadesinde "Kendimi tecavüze ugramis gibi hissettim" dedi.

Fransiz yasalarina göre, ertelenmis ceza alan suçlularin baska bir suç islememesi ve diger sorumluluklarini yerine getirmesi gerekiyor.

Karakolca taciz

Belçika’da profesyonel futbol hayatina baslamasi beklenen Luhaka, kimlik kontrolün sirasinda yere yatirilmis ve 8 dakika boyunca siddete maruz kalmisti. Saldiriya iliskin görüntüler olayin ardindan sosyal medyada yayilmis dönemin Cumhurbaskani François Hollande, Luhaka’yi hastanede ziyaret etmisti. Bir polisin kendisine copla saldirdigini ifade eden Luhaka, daha sonra kanlar içinde karakola götürülerek tacize maruz kaldigini söylemisti. Savcilar, Castelain için 3 yil tecilli hapis cezasi istemisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile