Fransa'da Terör Örgütüne Katilan Terörist Habur'da Teslim Oldu

Fransa’da terör örgütü PKK’ya katilan terörist, Sirnak’in Silopi ilçesinde bulunan Habur’da teslim oldu.

Mehmetçige teslim olan teröristlerden birinin Fransa’da yasarken terör örgütüne katilmasinin ardindan Irak’in kuzeyindeki terör kamplarina gönderildigi belirlendi.

Milli Savunma Bakanligi, Irak’in kuzeyindeki barinma kampindan kaçan 4 PKK’li teröristin Habur ve Silopi’deki hudut karakollarina teslim oldugunu açiklamisti. Bakanlik kaynaklarindan edinilen bilgiye göre, teröristlerden birinin Fransa’da yasarken geçen sene terör örgütüne katildigi ve Irak’in kuzeyindeki terör kamplarina gönderildigi tespit edildi. "Munzur B." kod adli söz konusu terörist ilk ifadesinde Irak’in kuzeyine gelmeden önce bir süre Yunanistan’da bir kampta kaldigini ve kendisine ilk bilgilerin orada verildigini söyledi.



Öte yandan, geçen hafta Irak’in kuzeyinde etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK mensuplarindan birinin Alman vatandasi bir terörist oldugu, bir digerinin de yine Fransa’dan terör örgütüne katildigi ortaya çikmisti. Güvenlik uzmanlari söz konusu durumu, “yurt içinden terör örgütüne katilimin yok denilecek seviyeye indigine” yönelik açiklamalarin en büyük kaniti olarak nitelendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile