Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail Büyükelçisi Yossi Gal'a, yeni yerleşim yerleri inşa edilme kararına ilişkin olarak Paris'in tepkisini ilettiği öğrenildi.
Bakanlığın ayrıca İsrail'e yönelik olası yaptırımların şekli ve biçimi konusunu incelemeye aldığı bildirildi.
Fransa daha önce yaptığı açıklamalarda, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşa etmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirmiş ve bunun barış için sürdürülen çabaları baltalayacağı görüşünü dile getirmişti.
Cumhurbaşkanı François Hollande da bu konudaki tepkisini, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun geçen ay Paris'e yaptığı ziyaret sırasında dile getirmişti.
Muhabir: Paris
Yayıncı: Yusuf Kaya
Fransa'dan İsrail'e Tepki
Fransa, İsrail'in Filistin topraklarında yeni yasa dışı yerleşim yerleri inşa etme kararına tepki olarak, bugün İsrail'in Paris'teki Büyükelçisi Yossi Gal'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.



















