İtalyanların sert tepkisi üzerine Fransız bakan, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı kısa açıklamada özür diledi.
Royal, ''Nutella konusunda bin kez özür dilerim, ancak gelişmeleri de değerlendirmemiz gerekir'' diyerek, bir anlamda konu ile ilgili çevre duyarlılığının da tamamen göz ardı edilmemesi gerektiği mesajını verdi.
Boykot çağrısı, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalyan Başbakanı Matteo Renzi arasındaki zirve öncesi iki ülke arasında diplomatik krize yol açmıştı.
Renzi'nin eşi, Royal'i açıklamasının ardından televizyona çıkıp, ekmeğin üzerine sürdüğü Nutella'yı yiyerek, İtalyan ürününe sahip çıkarken, Fransız bakana yönelik tepkisini dile getirmişti.
Royal, önceki gün yaptığı açıklamada, vatandaşlardan ormanların yok olmasına yol açtığı için palmiye yağından üretilen Nutella tüketmemelerini istemişti.
''Canal plus'' televizyon kanalına konuşan Royal, Nutella'yı imal eden Ferrero şirketine ise farklı maddelerle aynı ürünü üretmesi çağrısı yapmıştı.
Royal, ''Bizim giderek yok olan ormanlar yüzünden çok sayıda ağaç dikmemiz gerekiyor. Şu anda durum küresel olarak alarm verici boyutta. Bu yüzden, palmiye ağacı yağından yapıldığı için Nutella yemeye artık son vermek gerekiyor'' diye konuşmuştu.
Nutella'yı üreten İtalyan firması ise yayınladığı basın açıklamasında, ''şirket olarak çevre duyarlı bir politika izlediklerini ve yine şirketin palmiye yağını sorumlu bir şekilde tüketme konusundaki kararlılığının süreceğini'' bildirmişti.
Ferrero, palmiye yağının yüzde 80'ini Malezya'dan, geri kalanını Endonezya, Brezilya ve Papua Yeni Gine'den temin ediyor.
Fransız Senatosu'nda bir grup senatör 2,5 yıl önce kilo aldırıcı olması ve çevreye verdiği zarar yüzünden palmiye yağı üzerine yüzde 300 vergi koymak için tasarı sunmuş, ancak bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
Fransa Ve İtalya Arasında 'Nutella Krizi'
Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal, İtalyan çikolata ürünü Nutella'ya yönelik boykot çağrısından geri adım attı.